Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ministr dopravy Prachař končí: Babiš chce na jeho místo šéfa Skansky

Tomáš Kovařík
Diskuze (9)
Antonín Prachař ve vládě končí. Andrej Babiš na jeho post navrhne současného generálního ředitele Skansky. Uvedl to dnešní Blesk.cz.

Ministr dopravy Antonín Prachař dnes nabídl rezignaci, ve funkci vydržel sotva deset měsíců. Během svého působení v resortu dopravy totiž sklízel kritiku opozice a koaličních partnerů. Andrej Babiš místo něj navrhuje Dana Ťoka, současného ředitele společnosti Skanska.

Prachař byl opakovaně kritizován například i za časté personální změny v Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Přitom podle něj se v dopravě hodně věcí podařilo, například zahájení výstavby dálnice D11. "Jsem spokojený se svým účinkováním," řekl Prachař a doplnil, že se vrací do privátní sféry.

Podle Andreje Babiše je šéf největší stavební firmy Ťok správnou volbou, byť podle některých kritiků se prý stane "kozlem zahradníkem". Objevují se i obavy, aby „Pan Skanska“ nešetřil za pořádání výběrových řízení a nepřihrával si takzvaně malou domů.

Stěžejním úkolem pro nového ministra dopravy bude stabilizace ŘSD, hlavně v personální otázce. Ťok prohlásil, že pro jednotlivé posty již má vybrané vlastní kandidáty, konkrétní jména však neuvedl.

"Chtěl bych využít zkušeností a toho, co jsme ve Skansce udělali," uvedl Ťok a dodal: „Jako šéf významné stavební firmy znám státní investorskou organizaci ŘSD z druhé strany.“

Ťok pozastavil výkon všech exekutivních funkcí ve Skansce. "V okamžiku, kdy bych se stal ministrem dopravy, tak mým zaměstnavatelem bude stát, potažmo daňoví poplatníci, a pracuji pro ně," uvedl Ťok a dodal, že veškeré kontakty s bývalými kolegy ze Skansky bylo nutné omezit.

Skanska se v současnosti se státem pře o vady na zvlněné dálnici D47, kterou Skanska coby účastník sdružení vedeného společností Eurovia stavěla.

Tomáš Kovařík
Diskuze (9)
13. 11. 2014 13:17
Re: Končí předčasně
ODS začala a TOI09 úspěšně dokončila transformaci státní správy na hospodářskou mafii. Organizace jako ŘSD nezachrání výměna ředitele, tu je potřeba rozpustit a začít od nuly, s novými lidmi. Ministerstva bohužel podobně, tam by bylo nutné to vyházet nejen do úrovně jednotlivých referentíků, ale i uklízeček, vrátných, zkrátka komplet.

Problém je, že tahle mafie je už tak silná a mocná, že je podle mě prakticky neodstranitelná a nějaký jednotlivec jako Prachař apod nemá šanci. Kalousek v Praze ovládá část soudců (doufejme že jen část), média (komu vlastně patří CNC a.s., vydavatel Reflexu, Blesku atd)? Ty desítky, za tu dobu spíš stovky, miliard, které tady Kalouskové a spol. ukradli jim zaručují obrovskou moc nad společností a faktickou beztrestnost.
Avatar - Hammunasakra
13. 11. 2014 00:26
Re: Končí předčasně
Tak hlavně že stejně jako jeho předchůdci stihnul všechno pod sebou povyhazovat žejo :yes: >:-[]
12. 11. 2014 22:55
Končí předčasně
Prachař to zabalil předčasně, po Stanjurovi, Žákovi a nevím kom ještě, nikdo nemohl čekat, že to ministerstvo začne za půl roku fungovat.
12. 11. 2014 14:55
Re: Moje zkušenosti s firmou Skanska:
Souhlas, bohužel to odráží aktuální stav na MD, resp. souvztah mezi MD a ŘSD. Na ministerstvu se to střídá jak Baťa cvičky, tento poslední člověk tam nevydržel ani rok. A ani jeho předchůdci na tom nebyli líp.

Co pak může takovej ministr dokázat? Co předvede, co po něm zůstane? A hlavně, co nepíšou - kolik dostane odstupnýho? Dvě mega minimálně? A kolik si odnese kontaktů do své privátní sféry?

Hanba :no:
Avatar - Hammunasakra
12. 11. 2014 14:44
Re: Moje zkušenosti s firmou Skanska:
Jj ta absurdita že volili svýho "popravčího" je fakt tragikomická