Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mistrovství Evropy trucků 2012 – Adam Lacko stříbrný a bronzový

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Čtvrtý podnik Evropského šampionátu závodních tahačů se odehrál o víkendu 23. a 24. června v Nogaru.

Francouzský závodní okruh v Nogaru byl místem v pořadí čtvrté čtveřice závodů tahačů. O příčky nejvyšší i zde bojoval především úřadující mistr Evropy Jochen Hahn, kterého v pohárových závodech překonal Antonio Albacete. Jezdci českých týmů Buggyra a MKR Technology jim byli opět silnými konkurenty, i když Davidovi Vršeckému se lepila smůla na paty.

Vítězem sobotního pohárového závodu se stal španělský jezdce Antonio Albacete, který byl rychlejší než Jochen Hahn již v měřeném tréninku. Za touto dvojicí dojel třetí Markus Oestreich. Čtvrté místo patřilo Markusi Bösigerovi a na pátém místě dojel Adam Lacko, za nímž cílem projel David Vršecký, jehož Buggyře se přehříval motor.

Do sobotního hendikepového závodu o poloviční body si tradičně prvních osm jezdců z úvodního závodu zrcadlově vyměnilo svá místa na startu. Vítězem se sice stal Francouz Dominique Lachéze na MANu, ale na druhé pozici dojel Adam Lacko. Ten původně startoval ze čtvrtého místa a na stříbrnou příčku se dostal díky souboji mezi Makinenem a Vršeckým. Tito dva nakonec projeli cílem na třetím a čtvrtém místě. Až za Buggyrou projel cílem na pátém místě Jochen Hahn a Antonio Albacete byl dokonce až sedmý.

V cíli nedělního pohárového závodu se opakovala stejná situace jako v sobotu a jeho vítězem se stal Albacete, který se dokázal ubránit Hahnovi. Za nimi projel cílem jako třetí Adam Lacko, který po sobotním druhém místě opět stoupal na stupně vítězů. Čtvrté místo obsadil Markus Bösiger, zatímco Markus Oestreich ze závodu pro kolizi s Davidem Vršeckým odstoupil. Český jezdec sice do cíle dojel, ale dvě místa od bodového umístění.

Neuvěřitelný vývoj následoval při posledním závodě s hendikepem, na kterém se podepsalo množství kolizí a o finální podobě výsledků rozhodly až penalizace. Neuvěřitelnou jízdu předvedl Markus Oestreich, který se z posledního dvacátého místa dostal až na třetí místo. Před ním projel cílem španělský jezdec Javier Mariezcurrena na MANu a zlato získal Anthony Janiec s Renaultem. Adam Lacko v tomto závodě dojel pátý, Markus Bösiger byl sedmý a David Vršecký projel cílem na devátém místě před Jochenem Hahnem.

V celkovém hodnocení je po čtyřech závodních víkendech na první pozici Jochen Hahn se 187 body. Za ním je druhý Antonio Albacete, který má 186 bodů. Třetí místo má v současnosti se 140 body Markus Oestreich. Adam Lacko je se 125 body na čtvrté pozici a pátý je Markus Bösiger s 93 body. Šestou příčku obsadil David Vršecký s celkovým počtem 91 bodů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)