Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mistrovství Evropy trucků v Nogaru

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Čtvrtý podnik mistrovství Evropy trucků se jel ve francouzském Nogaru. Největší úspěch pro české barvy je vítězství Davida Vršeckého v sobotním handicapovém závodě.

V pořadí čtvrtý z celkem deseti závodních víkendů se odehrál ve dnech 18.6. a 19.6. na okruhu ve francouzském Nogaru. Jochen Hahn na MANu zde zvýšil svůj náskok v celkovém pořadí, ale na stupních vítězů jsme mohli vidět i české jezdce.

V sobotu 18. června byl Jochen Hahn s časem 1:55,383 min již tradičně nejrychlejší v měřeném tréninku. Druhý a třetí nejrychlejší čas zajeli Uwe Nittel a Antonio Albacete, oba na MANech. S časem 1:55,789 min byl čtvrtý David Vršecký s Buggyrou a za ním byl Adam Lacko na Renaultu.

Do sobotního pohárového závodu startoval z první pozice Jochen Hahn a o prvenství v cíli se připravit nenechal. Oproti měřenému tréninku se nic nezměnilo ani na druhé a třetí pozici. Výměna se ovšem odehrála na dalších místech. Adam Lacko v tomto závodě dojel čtvrtý a David Vršecký pátý. Druhá Buggyra s Christopherem Levettem za volantem skončila šestá. Za ní se seřadily Renaulty českého týmu MKR Technology. Markus Oestreich byl sedmý a Markus Bösiger osmý.

Krátce po startu handicapového závodu se i díky tvrdým kolizím důkladně promíchalo pořadí jezdců. Výsledkem bylo vítězství Davida Vršeckého s Bugyrrou, kterého na stupních vítězů doplnil druhý Antonio Albacete a třetí Jochen Hahn, oba MAN. Čtvrté místo obsadil Markus Bösiger a páté Adam Lacko s Renaulty. Druhá Buggyra skončila na devátém místě a závod dokončil s poškozeným tahačem i Markus Oestreich.

I nedělnímu měřenému tréninku vládli jezdci na MANech s Jochenem Hahnem v čele. Čtvrtý nejrychlejší čas měl opět David Vršecký. Za ním se v pořadí Bösiger, Oestreich a Lacko seřadilo trio Renaultů týmu MKR Technology a Christopher Levett s Buggyrou.

V prvním nedělním závodě se na stupně vítězů postavil Jochen Hahn, úřadující šampión Antonio Albacete a Uwe Nittel. Tato trojice udělala velkou radost fanouškům značky MAN. Na čtvrté pozici závod dokončil David Vršecký. Za ním cílem projel vláček sestavený z Renaultů týmu MKR Technology v pořadí Oestreich, Bösiger a Lacko. Na desáté pozici dojel Levett s druhou Bugyrrou.

Handicapový závod vyhrál španělský jezdec Javier Mariezcurrena s MANem, ale za ním byly v cíli seřazeny Renaulty. Stříbro získal Lacko a bronz Bösiger. Markus Oestreich skončil čtvrtý. Buggyry byly v tomto závodě na osmé (Vršecký) a deváté (Levett) pozici.

Po čtvrtém podniku šampionátu je v celkovém pořadí na první pozici Jochen Hahn s rovnými 200 body. Druhý je Antonio Albacete (151 bodů) a třetí Markus Oestreich (122 bodů). Adam Lacko se 108 body je nyní pátý. David Vršecký (100 bodů) je šestý a hned za ním je Markus Bösiger (92 bodů). Christopher Levett (44 bodů) je na osmém místě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)