Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi Lancer Evolution 2011: Velmi decentní změny

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Většina změn pro Evo modelového roku 2011 pro americký trh souvisí se zvukem.

Mitsubishi Lancer Evolution v evropském provedení pro modelový rok 2011 sice ještě nezná svou přesnou specifikaci, ale mnohé napovídá verze určená pro severoamerický trh. Ta má i nadále představovat to nejostřejší, co japonská automobilka nabízí, ale v mírně civilizované formě.

V modelovém roce 2011 má severoamerický Lancer Evolution představovat ideál sportovního čtyřdveřového sedanu pro každodenní provoz. Podobně jako na českém trhu i v USA mají zákazníci možnost volby mezi verzí GSR s pětistupňovou manuální převodovkou a provedením MR s automatizovanou dvouspojkovou převodovkou TC-SST.

V interiéru je nový audio systém FUSE s rozhraním Bluetooth, vstupem USB a připojením pro iPod. Hlasové ovládání umožňuje telefonování i výběr hudby. Navigační systém s pevným 40GB diskem je nově vybaven funkcí RTT (real-time traffic), poskytující informace z dopravy v reálném čase.

V případě techniky Lanceru Evolution se Mitsubishi v rámci své lehké modernizace omezilo pouze na použití nového výfukového systému. Tiskové materiály uvádí, že ten nyní nabídne mnohem sportovnější zvukový projev.

Severoamerický Lancer Evolution dává již svým vzhledem jasně najevo, kterou převodovkou je vybaven. Provedení GSR se i nadále bude honosit nepřehlédnutelným přítlačným křídlem na zádi, zatímco verze MR bude vybavena pouze decentním spoilerem na odtrhové hraně víka zavazadlového prostoru. Na českém trhu jsou prozatím obě verze vybaveny velký spoilerem GSR.

Žádné další změny se u Mitsubishi Lancer Evolution v provedení pro severoamerický trh neodehrály.

V případě evropské verze prozatím není jasné jaké změny se odehrají a zda vůbec.

V letech 2008 a 2009 oficiální zastoupení automobilky Mitsubishi na českém trhu prostřednictvím svých prodejců prodalo každý rok 21 Lancerů Evolution. Letos si nového majitele našlo prozatím jen 5 vozů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
21. 10. 2010 17:01
proč takhle
nevypadá fabia?
mohli bychom být na škodovku hrdí :yes:
21. 10. 2010 09:03
Re: Pěkné
?? Vždyť je to uplně stejné.
21. 10. 2010 01:04
Pěkné
EVO je moje láska, ale X se vážně nepovedla. Tohle už je lepší :yes:
Avatar - Nerez
20. 10. 2010 16:37
Křídlo
Kde to má křídlo?:(
20. 10. 2010 14:37
Re: Je nejrychlejší
Máš nějaký odkaz ?