Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi ASX se nyní vyrábí i v Brazílii

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Mitsubishi Motors Corporation (MMC) zahájila výrobu crossoveru ASX v továrně v Catalão v Brazílii. Bude zajištěna prostřednictvím tamního výhradního distributora a výrobního závodu, společnosti MMC Automotores do Brasil Ltda. (MMCB).

Brazílie se v loňském roce stala se 3,6 miliony prodaných vozů čtvrtým největším automobilovým trhem. Pozornost celého světa se na Brazílii zaměří i v budoucnu, konat se tu bude v roce 2014 fotbalové mistrovství světa a o dva roky později olympijské hry. Díky těmto významným událostem se očekává, že bude nadále růst i tamní automobilový trh.

MMC v Brazílii poprvé zahájila výrobu prostřednictvím MMCB v září 1998, a od té doby tu byly vyráběny tři modely SUV. Pajero TR4, L200 Triton, a Pajero Dakar. ASX je globální strategický vůz a klíčový model pro MMC, s jehož výrobou společnost začala v Japonsku, poté v USA, Indonésii, Číně a aktuálně v Brazílii.

Kompaktního SUV s názvem ASX se od jeho uvedení prodalo v Brazílii jako importovaného modelu už více než 26 tisíc kusů. MMC se bude snažit i nadále zlepšovat konkurenceschopnost ASX na brazilském trhu prostřednictvím lokální výroby.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)