Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi Colt: Nastupuje do druhého poločasu

Miro Mihalik
Diskuze (0)
Mitsubhishi přiveze na autosalon IAA decentně přepudrovaný Colt a Evropě na míru postavený paket.

Aktuální generaci Coltu známe z evropských silnic od roku 2004, takže zásahy plastické chirurgie by se mohly zdát trochu unáhlené. Faktem však je, že kompaktní Mitsubishi se vyrábí již od roku 2002, ale nejdříve se dostal k zákazníkům na domácí a asijské trhy. Opožděný prodej byl dílem tehdejšího vlastníka, koncernu DaimlerChrysler, který si v Evropě nepřál konkurenci pro technicky identické dvojče Smart Forfour. Jak dopadlo tohle rozhodnutí, víme všichni – čtyřdveřový Smart už neexistuje a japonská automobilka se v té době potýkala s vážnými ekonomickými problémy.

Jak moc zákazníci nedůvěřovali přerodu dvoudveřového městského autíčka na malý hatchback a naopak, jak vřele uvítali japonský derivát, ukazuje statistika. Na starém kontinentu se za tři roky našlo více než 200 000 zájemců o Colt, což představuje skoro třetinu celkových prodejů Mitsubishi Motors Europe.

Modelový rok 2008 uvidíme ve Frankfurtu, ale na nějaké vzrušující debaty není důvod. Colt dostane nové metalické laky (Sparkling Black, Cranberry Red, Glamour Grey), drobné změny v interiéru, nová 15- a 16palcová kola z lehkých slitin a lepší základní výbavu. Současně Mitsubishi uvede speciální evropskou verzi, která by měla tvořit 20 procent prodejů tohoto modelu. Limitovaná edice dostane černě zbarvené plasty uvnitř světlometů, černé sloupky, tmavší okna a černé prahy (pouze 5dveřová karoserie) nebo zadní spoiler (pro 3dveřový model).

Vůz, který na některých trzích ponese jiné jméno, bude k mání i s lepší výbavou. Součástí základního balíčku budou mlhová světla, dešťový senzor, automatická aktivace světel, 16palcová kola nebo kůží potažený volant a hlavice řadicí páky.

Miro Mihalik
Diskuze (0)