Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi Fuso Canter: Novinka pro Severní Ameriku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nová generace Mitsubishi Fuso Canter měla premiéru koncem loňského roku a nyní míří na severoamerický trh.

Osmá generace nákladního vozu Mitsubishi Fuso Canter se poprvé představila v Tokiu v listopadu 2010 a jeho prodej mimo Japonsko se má rozběhnout nejprve v Severní Americe. Spuštění prodeje nové generace Fuso Canter v USA a Kanadě představuje několik prvenství pro Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC) na severoamerickém trhu.

Poprvé od roku 2004 japonská značka uvádí na severoamerický trh novou generaci svého nákladního vozů. Tradiční jméno Canter bude v USA a Kanadě použito také poprvé, protože až doposud zde bylo používáno označení FE a FG.

Stejně jako na domácím trhu i v Severní Americe bude osmá generace Mitsubishi Fuso Canter nabízena s třílitrovým vznětovým motorem 4P10 BlueTec vybaveným přímým vstřikováním paliva a katalyzátorem SCR a filtrem pevných částic. Další prvenství na severoamerickém trhu představuje použití dvouspojkové převodovky Duonic.

Nový design exteriéru kabiny i interiéru se pyšní oceněním Good Design Award 2010, které Mitsubishi Fuso získalo od Japan Industrial Design Promotion Organisation (JIDPO).

Prodej na severoamerické půdě zajistí Mitsubishi Fuso Truck of America (MFTA). Tato společnost sídlí v New Jersey a jejím prostřednictvím bylo v Severní Americe za posledních 25 let prodáno 100.000 vozidel. V současnosti má MFTA síť více než 200 prodejců ve Spojených státech, Kanadě a Portoriku.

Po zahájení prodeje v Severní Americe má nové Mitsubishi Fuso Canter dorazit do konce letošního roku i do Evropy a Austrálie. Do konce roku 2012 má osmá generace proniknout na více než 40 nových trhů.

Prodej Mitsubishi Fuso se za loňský rok celosvětově zvýšil o 41,6 %, z 99.877 vozů prodaných v roce 2009 na 140.403 automobilů za rok 2010.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)