Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi Motors vyvíjí novou generaci dieselového agregátu

Michal Otruba
Diskuze (1)
Automobilka Mitsubishi vyvíjí další generaci turbodieselu o objemu 2,0 l se kterým se chce více prosadit na evropském trhu.

Na evropském trhu je hlad po dieselových agregátech. Mitsubishi proto vyvíjí novou generaci moderního turbodieselu, která se má začít vyrábět na počátku roku 2009 v továrně Kyoto Powertrain. Bude to o rok dříve než se původně plánovalo a po evropské premiéře se objeví i na ostatních trzích.

Současná generace turbodieselu 2,0 DI-D, který má původ v konstrukci Volkswagenu, má výkon 103 kW (140 koní) při 4000 ot./min, točivý moment 310 Nm při 1750 ot./min a vypouští 177 g CO2/km. Nový motor, který automobilka vyvíjí společně s Mitsubishi Heavy Industries, má mít emise CO2 a tedy i spotřebu nafty významně nižší a přitom má mít na svou kategorii nadprůměrný výkon. Bude také plnit normu Euro 5, která vstoupí v Evropě v platnost právě v roce 2009 a nové bude i účinnější turbodmychadlo a efektivnější spalování přímo vstřikovaného paliva.

Nový turbodiesel má být vedle elektrického pohonu dalším prvkem v programu EIP 2010 (Enviroment Initiave Program 2010), kterým chce Mitsubishi oslovit ekologicky smýšlející zákazníky.

Michal Otruba
Diskuze (1)