Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi Outlander: Bude mít pod kapotou TDI i HDI?

Ondřej Láník
Diskuze (9)
Francouzi budou dodávat Mitsubishi moderní čtyřválcové turbodiesely 2,2 HDI biturbo (125 kW).

Automobilové skupiny Mitsubishi Motors Corporation a PSA Peugeot Citroën se dohodly na výměně know-how a svých produktů. O příchozí dvojici japonských SUV s francouzským brandingem jsme slyšeli již před časem a nyní je zde druhá část dohody. Francouzi budou dodávat Mitsubishi moderní čtyřválcové turbodiesely 2,2 HDI biturbo (125 kW).

Vzájemná výměna toho nejlepšího co oba automobilové koncerny mají je logickým krokem. Mitsubishi poskytlo svůj Outlander, který se bude v Evropě jen s minimálními změnami prodávat pod jmény Citroën C-Crosser a Peugeot 4007, PSA Peugeot Citroën na oplátku půjčí svůj vyspělý vznětový program. Čtyřválec 2,2 HDI Bitrubo by se měl v Outlanderu objevit na konci roku 2007. Francouzské duo by se s jmenovaným turbodieselem mělo na trhu objevit již v létě letošního roku.

Zpráva o zařazení francouzského dieselu je poněkud překvapivá, protože dosud se v souvislosti s Outlanderem hovořilo jen o známém čtyřválci 2.0 TDI PD (103 kW), který japonská automobilka pro své evropské modely u Volkswagenu nakupuje.

Ondřej Láník
Diskuze (9)
Avatar - Perun
22. 1. 2007 07:54
To jim to trvalo
klukům japonským ;-) Ale nakonec všechno dobře dopadlo a ti dva spolu šťastně žili až do úplného prorezivění :-)