Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi Outlander na českém trhu startuje s cenou 799.900,- Kč

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
V pátek 16.března na český trh oficiálně vstoupil nový Outlander. Toto SUV je první z trojčat vzešlých ze spolupráce Mitsubishi Motors a koncernu PSA.

Sesterský Citroën C-Crosser má dorazit až létě a Peugeot 4007 pravděpodobně ještě později. Druhá generace Mitsubishi Outlander využívá stejnou platformu jako nový Lancer a na náš trh přichází zatím s jedinou pohonnou jednotkou, kterou je turbodiesel o objemu 2,0 l. Tento motor poskytuje výkon 103 kW (140 k) a točivý moment 310 Nm. Outlander tak zrychluje z 0 na 100 km/h za 10,8 s, dosahuje maximální rychlosti 187 km/h a kombinované spotřeby 6,7 litru nafty na 100 km.

Nový Outlander je vyšší a zároveň v interiéru prostornější než jeho předchůdce. O čemž svědčí i objem zavazadlového prostoru 771 až 882 litrů v pětimístném uspořádání v závislosti na posunu druhé řady sedadel. Po jejím složení se objem prostoru pro zavazadla zvětší na 1691 litrů. Pro srovnání uvádíme, že první generace měla objem 402 litrů respektive 1049 litrů. Z mimořádně nízko položené podlahy zavazadlového prostoru (60 cm nad zemí) nového vozu lze rozložit dvě nouzová sedadla a proměnit Outlander na sedmimístný.

Novinka přichází na trh sice pouze s jedním motorem, ale se čtyřmi stupni výbavy. Se základní výbavou Invite je Outlander dostupný od 799.000,- Kč a nabízí automatickou klimatizaci, rádio s přehrávačem CD s podporou MP3 a šest reproduktorů. Standardně je vůz vybaven druhou řadou sedadel s funkcí automatického sklápění ovládanou jedním dotykem a bohatou bezpečnostní výbavou zahrnující čelní, boční a okenní airbagy a také systém aktivního řízení jízdní stability a trakce (ASTC).

S výbavou Intense v ceně od 849.900,- Kč dostane zákazník 16palcová kola z lehkých slitin, střešní nosič, přední mlhová světla, tempomat a kůží obšitý volant s integrovanými spínači dálkového ovládání tempomatu a audio systému.

V případě verze Intense plus s cenou od 889.900,- Kč se výbava rozšíří o rádio s měničem na šest CD s podporou MP3, telefonní hands-free sadu Bluetooth, zatmavená zadní okna, xenonové světlomety a systém třetí řady Hide & Seat.

Nejvýše postavené provedení Instyle s cenou od 959.900,- Kč nabízí kožená sedadla, vpředu vyhřívaná, střešní okno, startovací kartu s dálkově ovládaným centrálním zamykáním a audiosystém Rockford Fosgate s devíti reproduktory, který má výkon 950 W.

Všechny stupně výbavy se dají rozšířit ještě o další příplatkové položky. Jakými mohou být například gumové rohože za 1.836,- Kč, zadní parkovací senzory za 9.232,- Kč, odnímatelné tažné zařízení za 20.902,- Kč nebo multimediální systém MMCS s navigací za 78.626,- Kč. Mitsubishi Outlander má bohatou nejen základní výbavu, ale i široké možnosti jejího rozšíření o položky, kterým je věnován samostatný ceník příslušenství.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)