Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi: Označení Evo se může vrátit. Na hybridním SUV...

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
Legendární Mitsubishi Lancer Evolution to již má sečtené a podle automobilky žádný další sedan tohoto jména nepřijde. Označení Evo se však má objevit na výkonném plug-in hybridním SUV.

Evo jak je doposud známe, rozhodně nečekejte. V tomto smyslu se vyjádřil výkonný ředitel Mitsubishi Osamu Masuko. To však neznamená, že se dalšího Eva nedočkáme. Podle Masuka vyvíjí Mitsubishi novou řadu hybridních SUV. Japonská značka však bude chtít rozvíjet svou technologii PHEV rovněž směrem k vyššímu výkonu.

To znamená mimo jiné, že jako ostrá varianta Evolution by se mohlo představit právě jedno z plug-in hybridních SUV, které má vycházet z modelu ASX a přijít by mohlo již v roce 2016. Směrování značky pak naznačil koncept XR-PHEV II z letošního ženevského autosalonu.

Sedany Lancer Evolution jsou ve výrobě od roku 1993, letos však tato sága po deseti vyrobených generacích končí. Vozy nabízely dvoulitrový turbomotor v kombinaci s pohonem všech kol a daly běžným řidičům pocit, že jsou jako závodník Tommi Mäkinen na rychlostní zkoušce. Zejména u nás, kde je rallye téměř národním sportem, má vůz velkou fanouškovskou základnu a je škoda, že se již nedá koupit. Vzhledem k překvapivě dobrým prodejním číslům největšího konkurenta, Subaru WRX STI, by zde o další generaci Lanceru Evolution jistě byl zájem.

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
16. 10. 2015 19:41
Re: Smutný obraz dnešní doby...
No jo, není nad to nahradit "rallye symbol" Evo SUV hybridem. Řekl bych, že to je i na Japonsko silný čaj >:D :no:
16. 10. 2015 11:52
Smutný obraz dnešní doby...
Na to lze reagovat pouze sprostými slovy, to je přímo provokace! Hybridní SUV ať si Mitsubishi strčí do ....ele ;-\ :-( :'-( :no: :no: :no:
Avatar - TeeJay
16. 10. 2015 11:30
To se těšíme.
8-s :no: