Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi půjde cestou hybridů a elektromobilů

David Bureš
Diskuze (7)
Prvním vozem v duchu nové strategie bude hybridní verze třetí generace Outlanderu.

Nová strategie Mitsubishi počítající s mnoha elektromotory a automobily s hybridním pohonem dostává reálné obrysy. Japonský výrobce plánuje, že od každého auta jeho modelové řady bude odvozena elektrická verze, nebo verze s hybridním pohonem.

O této strategii Mitsubishi hovořilo již v loňském roce, kdy prohlásilo, že do roku 2015 uvede na trh osm nových modelů, elektromobilů a plug-in hybridů. Celá modelová řada značky má být modernizována během příštích čtyř let.

Prvním vozem v duchu těchto plánů bude již ohlášený Outlander PHEV (Plug-in Hybrid EV), který se začne prodávat v příštím roce. Toto SUV bude kombinovat zatím nespecifikovaný benzinový agregát s elektromotorem, poháněná budou všechna jeho kola.

Automobil podle Mitsubishi ujede na jednu nádrž více než 800 kilometrů. Jeho emise CO2 se mají pohybovat pod hodnotou 50 g/km. Dle odhadu by se tak kombinovaná spotřeba paliva vozu mohla pohybovat okolo 1,9 litru na 100 kilometrů. V plně elektrickém režimu má hybridní Outlander ujet 40 kilometrů.

Japonská automobilka očekává, že Outlander PHEV ubere část zákazníků, kteří by jinak uvažovali nad Lexusem RX 450h.

Zatím není definitivně jasné, od kterých modelů bude odvozena elektrická varianta a od kterých varianta s hybridním pohonem. Mitsubishi ASX ale pravděpodobně bude plug-in hybridem, stejně tak nástupce Lanceru. Nový globální kompaktní model Mirage pak zřejmě bude nabízen i jako elektromobil.

Hybridní varianty by se mohl dočkat také pickup L200. Automobilka nevidí žádný důvod, proč by zákazníci tohoto druhu auta neocenili výhody hybridní techniky.

Mitsubishi se kvůli své strategii zúčastní letošního ročníku závodu na vrch Pikes Peak, do kterého nasadí dva elektromobily – závodní speciál i-MiEV Evolution s poháněnými všemi koly a upravené i-MiEV.

Automobilka chce díky tomu získat důležitá data pro vývoj budoucích elektromobilů a plug-in hybridů. Cílem japonského výrobce je především zvýšení životnosti a spolehlivosti elektrických komponentů.

David Bureš
Diskuze (7)
10. 7. 2012 22:12
poslední zvonění
Mitsubishi půjde cestou...Saabu...
10. 7. 2012 16:08
Re: Nemam nic voci Mitsu
ta spotreba se zmeri tak, ze s plnyma baterkama a vypnutym motorem ujedou 5 kilometru a pak vyslednou "spotrebu" ponasobi dvaceti.
Asi jim bylo blby napsat nula, tak to trosicku zkorigovali.
Tenhle udaj je hovadina, vyhrevnost 1.9l paliva by nestacila na 100km jizdy ani babette.
10. 7. 2012 15:32
Re: Hybridy a elektromobily.
přesně tak, v tomhle oboru, kdo neinovuje, zkruchuje! Hlavní je nezaspat dobu. Akorát u mitsubishi se vykašlali na nějakou přechodnou fázi(budem nabízet benzin, diesel a u jednoho, dvou modelů hybrid) a rozjeli to ve velkém!!!

PS: ale nejvíc se bojím o Evo :-(
10. 7. 2012 13:40
Re: Hybridy a elektromobily.
Myslim, ze ak by nic neurobili, tak ich ten bankrot caka urcite.
10. 7. 2012 13:11
Hybridy a elektromobily.
Zdá se, že Mitsubischi si zvolilo dobrovolně bankrot.