Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi získalo ocenění za klimatizaci

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Společnost Mitsubishi Motors Corporation vyvinula klimatizaci pro osobní automobily, která neubírá výkon pohonné jednotce vozu, tak jak to dělají v současnosti používaná zařízení.

Cenu Climate Protection Award 2007 (ocenění za ochranu klimatu) od Americké agentury ochrany životního prostředí (US EPA) získalo Mitsubishi Motors Corporation za svůj příspěvek k ochraně globálního klimatu, kterým je právě klimatizace pro automobily vyvinuta ve spolupráci s Mitsubishi Heavy Industries.

Ve společném projektu Mitsubishi Heavy Industries vyvinulo nový kompresor společně s komponenty a ujalo se vývojového testování systému. Mitsubishi Motors Corporation poté touto klimatizací vybavilo Mitsubishi Outlander a zlepšilo efektivitu celého systému zdokonalením utěsnění karoserie vozu, úpravou řídícího systému a bylo také zodpovědné za testování v praxi.

Klimatizace šetřící výkon vyvinutá Mitsubishi Motors Company a Mitsubishi Heavy Industries plní plán vývojového programu na zdokonalení efektivity klimatizací, který vyhlásila Společnost automobilových inženýrů (Society of Automobile Engineers – SAE) a Americká agentura ochrany životního prostředí. V roce 2004 tyto instituce vyhlásily cíl zvýšit účinnost klimatizací o 30 procent.

Ocenění Americké agentury ochrany životního prostředí jsou udělována jednotlivcům, společnostem i státním organizacím jako uznání za výjimečné technologické úspěchy na poli ochrany klimatu. Systém těchto ocenění se představil v roce 1998 po přijetí Kjótského protokolu v roce 1997. Nominace posuzuje mezinárodní porota složená z minulých vítězů ze státní zprávy, průmyslu a nevládních organizací. Americká agentura ochrany životního prostředí má na starosti konečný výběr oceněných projektů.

Mitsubishi uvede Outlander vybavený klimatizací šetřící výkon na severoamerický trh na podzim letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
28. 5. 2007 20:33
Re: BRAVO
daewoo takisto >:D
28. 5. 2007 15:10
Re: BRAVO
Trefa, přímo na komoru :-) :yes:
28. 5. 2007 13:40
Re: BRAVO
A od koho myslis ze je motor v tom aute...??
28. 5. 2007 10:30
BRAVO
Doufám tedy, že u toho nemusí spolujezdec točit klikou... Každopádně je to dobrej krok, alespoň nemusíš pod dlouhým táhlým vypínak klimačku...