Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi zvýšilo provozní zisk o téměř 348 procent!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
Japonská automobilka Mitsubishi Motors v prvním fiskálním čtvrtletí zvýšila provozní zisk o téměř 348 procent na 20,6 miliardy jenů (4,2 miliardy Kč).

Vzpamatovala se tak z propadu prodeje na japonském trhu, který se dostavil po skandálu kolem spotřeby pohonných hmot.

Sedmý největší japonský výrobce automobilů tak v období duben až červen vysoko překonal odhady analytiků, kteří v anketě agentury Reuters v průměru počítali se ziskem 15,1 miliardy jenů.

Automobilka byla před rokem obviněna, že zveličuje úspornost spotřeby pohonných hmot svých aut. Skandál silně poškodil pověst automobilky a vedl k poklesu jejích akcií o téměř 40 procent. Později se většinovým akcionářem stala automobilka Nissan Motor, která slíbila, že Mitsubishi pomůže dostat se na nohy.

Celkový prodej aut Mitsubishi se v prvním fiskálním čtvrtletí zvýšil o devět procent, zejména díky domácímu trhu, kde se prodej meziročně zdvojnásobnil na 19.000 vozů.

Firma předpokládá, že v tomto finančním roce vykáže čistý zisk 68 miliard jenů, zatímco v uplynulém roce byla ve ztrátě 198,5 miliardy jenů. Vyšší odbyt a úspora nákladů díky alianci s Nissanem by měly zajistit meziroční nárůst provozního zisku z 5,1 miliardy na 70 miliard jenů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
Avatar - WinDiesel
27. 7. 2017 10:53
Re: Micina jede.
za to nechval Renault - a navíc by tady Ádovi mohla prasknout žilka
Avatar - pallas
27. 7. 2017 01:59
Re: no snad
na to ti neodpovie
Avatar - Beefcake
26. 7. 2017 23:40
Re: no snad
Trochu OT, ked uz sme pri tych ziskoch - tu mas este dalsiu vec k tomu, ako si nedavno pisal, ze sa dari Hyundai/KIA - [odkaz]
a [odkaz]
26. 7. 2017 22:13
Micina jede.
Dobře Renaaaaaault :yes:
Avatar - 3_diamanty
26. 7. 2017 13:34
Re: no snad
uvidime co bude dalej.... snad to pojde spravnym smerom... orientaciu len na SUV tiez neschvalujem ale momentalne nema mitsu na vyber a musi hlavne predavat a tu mu dnes SUVecka sprvaia zivotnu sluzbu ... navyse mitsu ma v tomto segmente stale vyborny imidz a meno... tak mozno casom ked sa mitsu vdaka SUV opat dvihne sa vratia aj auta ako lancer galant alebo nejake to kupe ci mpv