Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MKR Technology připravuje tři kamiony pro Dakar 2017

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Severočeský tým MKR Technology pro Dakar 2017 postaví rovnou trojici závodních speciálů s technikou francouzské značky Renault Trucks.

MKR Technology ve spolupráci s Mammoet Rallysport absolvoval poslední dva ročníky nejslavnější a zároveň nejnáročnější dálkové soutěže a pro Dakar 2017 tato dvojice nově vytváří velkou alianci s týmem Riwald Dakar.

Díky tomu již nyní severočeský specialista na vývoj a stavbu závodních kamionů s technikou francouzské značky Renault Trucks oznamuje, že pro tuto soutěž připravuje rovnou trojici speciálů.

Renault Trucks K 520 4x4 od MKR Technology vychází z těžké modelové řady K, což vedle samotného označení dokazuje i jeho kabina a technika.

Stroj s nápravami AxleTech International a brzdami Meritor je vybaven přeplňovaným vznětovým šestiválcem DXI 13 o objemu 12,8 litru, naladěným u MKR Technology na výkon 677 kW (920 k) a točivý moment 4200 N.m.

Tyto hodnoty míří na kola obou náprav prostřednictvím automatické převodovky ZF a závodní speciál má v souvislosti s předpisy pro Dakar maximální rychlost omezenu na 140 km/h.

Dakarský speciál postavený MKR Technology na základech Renault Trucks řady K dokázal letos vůbec poprvé v historii vyhrát dakarskou etapu. Celkově dojel s pilotem Pascalem de Baarem na vynikající celkové šesté pozici.

Zároveň s oznámením o přípravě trojice závodních kamionů pro Dakar 2017 u MKR Technology a vytvoření aliance s Riwald Dakar bylo potvrzeno, že pilotem speciálu určeného pro tento tým se stane Gert Huzink.

MKR Technology prostřednictvím svého projektu MKR Adventure pro tohoto jezdce již připravoval pohonnou jednotku a právě díky jeho nadšení pro tento motor došlo k rozšíření spolupráce na celý kamion.

Gert Huzink do kokpitu kamionů vstoupil předloni po třech letech strávených jako účastník v osobním voze a letošní Dakar jel s vozem Tatra Phoenix, ale nejtěžší rallye soutěž světa pro něj skončila nešťastně v předposlední etapě, kdy jeho kamion vzplál.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)