Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modernizovaná Honda Crosstour 2013 dostala sériovou podobu

Aleš Dragoun
Diskuze (19)
Americký kříženec od Hondy prošel pro modelový rok 2013 další modernizací, kterou už naznačila nedávná studie.

Pětimetrový Crosstour (původně Accord Crosstour) se v Severní Americe prodává tři roky a zatím kvůli svému nepříliš zdařilému designu mnoho zákazníků nenašel A to už jednou modernizací, konkrétně před dvěma lety, prošel, v souvislosti s ní byl změněn i název.. Technicky skutečně vychází z Accordu osmé generace. Aktuální verze se představila už na letošním autosalonu v New Yorku jako koncept.

Základem motorové palety je nyní zážehový čtyřválec i-VTEC objemu 2,4 l se 143 kW. Točivý moment 219 Nm přenáší dopředu pětistupňová samočinná převodovka. Vidlicový šestiválec 3,5 l s 207 kW (posílil o 5 kW) a 341 Nm lze mít jak s pohonem jedné, tak i obou náprav a je spřažen výhradně s novým šestistupňovým automatem. Agregát je vybaven vypínáním válců (může pracovat na tři i čtyři), takže šetří palivo. Průměrně dle metodiky EPA spotřebuje 10,2, respektive 10,7 l/100 km podle toho, zda je „dvoukolkou“ či „čtyřkolkou“. Slabší agregát je úspornější, spálí 9,8 l benzinu na 100 km.

Drobnými změnami kromě exteriéru (zadní blatníky a oba nárazníky) prošel i interiér včetně materiálů. Součástí základní výbavy tvoří například šest airbagů, ABS, stabilizace, klimatizace, zatmavovací vnitřní zrcátko nebo audio se sedmi reproduktory, Bluetooth, USB a ovládáním na volantu. Zde se dá nastavovat také tempomat. Asymetricky dělená a sklopná zadní lavice vytvoří rovnou plochu. Využitelnost prostoru je ale díky podběhům zasahujícím hluboko dovnitř omezená. Jinak by šlo o docela praktické auto, které jezdí standardně na sedmnáctipalcových kolech. Vyšší stupeň pak nabídne kožený interiér, parkovací kameru, hlídače mrtvého úhlu, přejetí dálničního pruhu či automatické brzdění v případě hrozící čelní kolize.

Základní cena byla snížena z 27.755 na aktuálních 27.230 dolarů (546.000 korun). Těžko říci, zda menší částky a doplnění výbavy tomuto vozu pomůžou, stylistické úpravy jsou spíše drobnějšího rázu. Crosstour západoevropskou nabídku Hondy nikdy nerozšířil. Znají ho ale kromě Američanů také například Číňané či Rusové. Pro USA se vyrábí v East Liberty v Ohiu.

JAKE.AUTO.CZ: Honda Accord (všechny testy a další články)

Aleš Dragoun
Diskuze (19)
Avatar - Bubáq
10. 12. 2012 13:08
Re: Tak snad jen,
Souhlasím!
19. 11. 2012 10:22
Re: DO EVROPY
Ona Honda ty konzervativní křiklouny neposlouchá, kdyby ano, vypadala by její auta jinak a do Evropy by klidně mohla beze strachu z propadáku.
19. 11. 2012 10:20
Re: Tak snad jen,
Ten tvar...a ta barva...raději ani nechci domýšlet, čím přírodním se nechali designéři Hondy inspirovat...
17. 11. 2012 21:59
Re: Čím to je,
Civic 8G v podání Type R vypadá velmi dobře. NSX II. vypadá také skvěle.Accordy mají také šmrnc. Facelift Civic 4D 9G také podle prvních fotek bude jedlý. Takže zase tak špatné to nebude.
17. 11. 2012 14:30
O nic horšie ako
Oplastovany Passak Alltrack ci Subaru Outback,Forester a podobne "lesne" kreatury...nie je to auto do mesta...a tam je dizajn dolezitejsi.