Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Saab 9-5 na Moje.auto.cz: První recenze

Diskuze (40)
Nový Saab 9-5 zavítal nejen do českých showroomů, ale také mezi recenze na Moje.auto.cz.

Saab 9-5 již prošel redakčním testem, konkrétně ve verzi Aero s motorem 2,8T V6 a pohonem všech kol XWD. Právě taková je i specifikace Saabu 9-5, který na Moje.auto.cz umístil náš čtenář Ta3ken.

Recenze obsahuje obšírný popis výběru auta, může proto být výraznou pomocí pro ty, kdo stojí před podobným rozhodnutím. Díky vlastnictví předchozí generace Saabu 9-5 ve verzi 2,3T Aero nechybí ani mezigenerační srovnání z uživatelského pohledu, které Ta3ken doplňuje také srovnáním se svým předchozím vozem – Volvem S80 AWD.

Sekce Moje.auto.cz umožňuje diskutovat o spolehlivosti nebo provozních nákladech. I Vaše recenze může být pro někoho cenným pomocníkem při výběru vlastního auta, nebo naopak Vám může v diskusi pod recenzí někdo pomoci svojí radou.

Jak založit recenzi na Moje.auto.cz?

Vložit recenzi do Moje.auto.cz může každý registrovaný uživatel Auto.cz. Založení (i pozdější editace) recenze pomocí příslušného formuláře je rychlé a intuitivní, pomocnou ruku poskytne také nápověda v pravém sloupci.

Co by měla recenze obsahovat? Nemusíte se zabývat popisem technických dat nebo výbavy, to je možné na internetu snadno najít. Cenných zkušeností z praxe naopak není nikdy dost a mnohdy se nacházejí jen na fórech specializovaných na danou značku nebo typ vozu.

Podstatné jsou především Vaše zkušenosti s automobilem. Běžný provoz odhalí řadu předností i nedostatků, které může znát jenom majitel daného typu auta. Proto Vaše poznatky, o které se s ostatními podělíte, mohou někomu pomoci při nákupu auta. Nezapomeňte také připojit fotografie vlastního vozu, které doplní informace uvedené v textu.

Diskuze (40)
14. 12. 2010 16:37
Re: 9-5
je zajímavé, že už jsem četl několik testů na německých i-magazinech a Saab v nich vychází hodně dobře, určitě líp než ve většině domácích testů. Saab bude v ČR vždy kusovka. Do fleetů se to asi neprosadí a konkurence německé trojky je velice silná. Ono ani to Volvo, když bereme čistě sedan S80, nemá na růžích ustláno. Nebýt C70/XC70, zdaleka by nemělo tak silnou pozici.
14. 12. 2010 02:43
Re: 9-5
Úlet je spíš nesrovnávat novou 9-5 s Éčkem
Saab jako automobilka samozřejmě má problémy a nemá takovou prestiž jako německá trojka, ale 9-5 je auto na úrovni.
Nicméně chápu, že pro toho kdo v Saabu ani neseděl a zná ho jen z internetového fóra o německých autech je něco neznámého. Co kdyby výrobce který málem zkrachoval měl slušné auto? To přece není možné, to radši budu do Saabu rýt a zesměšňovat ho, případně i sebe :-O
Avatar - dicky
13. 12. 2010 22:39
Re: 9-5
srovnavat mercedes E se saabem to je uz ulet.............
Prosim te jste pred druhym krachem a jak se tak koukam na cenovky na netu u dealeru saabu tak si za to budete moct sami.....
Nikdo soudny nebude davat 1.650000 za hromadu pechu ala opel a gm a tak to bylo i v minulosti hlavne s kvalitou.............
Avatar - Norge
13. 12. 2010 18:55
9-5
..kua, chlapi, netahajte furt do toho Nemecko a pohlad na kupu auta aky ste ci Vas naucili, ..ved ste ako pod drogami ! To je blbost aj ked si to nepriznate, ..porovnavate ceny ako nejake socky... Keby si kupoval ci diskutoval o Ceed-e ci Octavii.., Ok.
Ale hovorime tu o SAAB-e, ponuka nieco ine a inym sposobom ako ta "nemecka" premia, ..a netvrdte pls. nieco z brucha, ked ste v tom este nesedeli a nezazili nejaku chvilu za volantom. Sadni si, bud objektivny pri porovnaniach a pozri sa, preco to je skonstruovane tak ako je a ine po nemecky ...
Belgicka cokolada je ovela lepsia a kvalitnejsia nez ta svajciarska, ale je to jedno tomu, kto ma rad tu z Zurichu.
Tak isto aj SAAB je nieco ine ako kruhy, vrtula ci hviezda...
Tak schvalne, ak ma niekto chut, porovnaj tu na servery (ak necitate aj zahranicne) napr. interieri, chces tvrdit ze je horsi napr. ako MB classe E, ..dizajnovo, ergonomicky, materialovo, ci nebodaj pocitovo,atd. ..?!
Hallo ..., aj pre toto nie je na vasich cestach, sa na co pozerat, su casto az neobjektivne nemecky fadne...

P.S.: ..casto som tu cital o tom volante, neviem kde ste k tomu vseci tu prisli, ale volant je dizajnovym dielom studia Saab-u a nie Opla. Keby GM nerobila taku zlobu tejto fabrike, ..tato 9-5 by sa predavala skor ako Insignia, ktora je prave kvalitou spracovania o dost nizsie a je to mimochodom Made in Germany...
Kazdy ma pravo sa vyjadrit samozrejme, ale trochu objektvne, pls.
13. 12. 2010 17:33
Re: ale!
Pravda pravdouci... :yes: