Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Morgan EV3 UK 1909 Edition. I takhle může vypadat elektromobil! (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Morgan spolu s obchodním domem Selfridges představuje limitovanou sérii svého elektromobilu EV3 pojmenovanou UK 1909 Edition.

Morgan EV3 se ve své sériové podobě představil na letošním autosalonu v Ženevě a již v ní představoval bez diskuzí nejstylovější elektromobil současnosti. Nyní je ovšem v provedení UK1909 Edition ještě stylovější, což ještě umocňuje sada příslušenství, která jej doplňuje.

Na první pohled tato limitovaná edice zaujme svým barevným provedením, plnými disky předních kol a čtveřicí světlometů, z nichž ty spodní jsou elegantně překryty.

Bližší zkoumání pak odhaluje řadu stylových detailů od matic kol přes provedení čelního skla a přístrojové desky až po jedinečné kožené čalounění sedadla. Vše umocňuje černá barva v kombinaci s bronzovými a dřevěnými detaily.

V případě techniky se UK 1909 Edition od standardního EV3 neodlišuje a je rovněž vybaven elektromotorem o výkonu 46 kW (62,5 k), jemuž potřebnou energii poskytují lithium-iontové akumulátory s kapacitou 20 kWh.

Elektrická tříkolka zvládne akceleraci z 0 na 100 km/h za méně než 9 s a její maximální rychlost je145 km/h. Dojezd na jedno nabití se má pohybovat okolo 240 km a akumulátory se mají na plnou kapacitu dobít za čtyři hodiny.

Za pojmenováním UK 1909 Edition se má ukrývat původ vozu i společností Morgan a Selfridges ve Velké Británii, zároveň je zde i rok založení obou firem a po rozklíčování se má objevit i číslo devět odhalující počet značek, dodávajících doplňky k této edici devatenácti elektrických tříkolek.

Morgan EV3 UK 1909 Edition bude totiž v nabídce Selfridges figurovat spolu s výbavou v podobě exkluzivního kufru Globetrotter, tvídového saka Richard James, moderního šátku Alexander McQueen, nepromokavého overalu Christopher Raeburn, voskované bavlněné bundy Belstaff, rukavic Dents, řidičských brýlí Linda Farrow s bronzovými obroučkami, přilby Karl Donoghue a páru řidičských bot George Cleverley, vyrobených ze stejné kůže jako je sedadlo vozu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)