Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Morgan se po 63 letech vrací na český trh

Diskuze (15)
Od konce června oficiálně zahajuje provoz první český prodejce značky Morgan od roku 1948.

Dne 29. června slavnostně zahájil provoz showroom značky Morgan, za účasti Marka Ledingtona z Morgan Motors, Ondřeje Havelky a za hudebního doprovodu jeho Melody Makers.

Nový prodejce Morganů sídlí v Keltské ulici v Dolních Břežanech-Lhotě, jižně od Prahy. Tradiční britská značka se do Čech vrací po 63 letech, předchozí prodejce v Praze-Bubenči skončil poté, co byl v roce 1948 znárodněn.

Morgan Prague nabízí kompletní portfolio vozů od tradičního 4/4 a Plus 4, přes šestiválcový Roadster až po exklusivní Aero SuperSports. Letošní novinkou bude tříkolka 3-Wheeler, jejíž výroba začíná za 4 týdny. Už nyní má ale Morgan objednávky na 500 kusů.

Automobilka také dokončuje vývoj nového modelu Eva GT. Ten se ale k zákazníkům dostane až za dva roky, protože Morgan důsledně trvá na tom, aby byl v konstrukci automobilů nezávislý a nespoléhal se na externí dodavatele (samozřejmě kromě motorů).

Foto: Autor a Jiří Pekárek, Svět motorů

Diskuze (15)
5. 7. 2011 22:25
Re: aaaach
Si vzpominam, tak 10 let zpatky, jak kolem me jeden starsi nenucene vykrouzil zatacku a pak se zabrucenim zmizel v dali. Lehkost, elegance.. :yes:
Avatar - Hammunasakra
5. 7. 2011 19:59
Re: Morgan je legenda
Tak já GRATULUJI - Lotus je (svým způsobem) "nejvíce auto" jaké vůbec je :yes: :-)
Smáli se? No pokud tam nebyli "pravým" LOTUSem (nebo Ferrari apod.) tak pro ten smích myslím až tak důvod NEbyl (ale tak to bývá ;-)
Pěkný den (v nějakém LOTUSu zcela jistě určitě - a u LOTUSu se teď opět "blýská na lepší časy" - zdá se :-)
5. 7. 2011 11:27
Re: Morgan je legenda
Já jsem samozřejmě byl v Oplu "namasírován", že Speedstera dělají v Lotusu, ale nikdy jsem Lotus neviděl "na živo" až teď ....
Jinak auto to bylo lehce zábavné, velmi nepohodlné, ale budilo pozornost a to pro mě bylo to hlavní :-) .... na pumpách se všichni smáli, když jsem se škrábal ven z auta >:D
Avatar - Hammunasakra
5. 7. 2011 11:02
Re: Morgan je legenda
No KDO by to byl čekal že Opel Speedster je "takový jako dost podobný LOTUSu", že? ;-)
5. 7. 2011 10:28
Re: Morgan je legenda
Asi jo ... nedávno jsem v našem kárfúru viděl nějakého Lotuse a byl jsem dost překvapen, jak blízko je to auto k Oplu Speedster, kterého jsem kdysi měl.