Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Motokáry pro skutečné odvážlivce: Čtvrt míle urazí za 10 sekund v rychlosti přes 210 km/h!

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
O závodech na čtvrt míle nepíšeme zdaleka poprvé, avšak následující video je hodně speciální. Tyhle motokáry totiž na rovince strčí do kapsy i leckterý sporťák.

Video se připravuje ...

Při sprintech na čtvrt míle se nejvíce daří těm nejvýkonnějším vozům. Následující video však ukazuje, že kromě špičkového agregátu je důležitá také nízká hmotnost. Při správně kombinaci obou vlastností totiž může vzniknout docela pekelný stroj.

Hovoříme o motokárách, které soupeřily na závodní dráze v Santa Pod. Nešlo o žádnou exhibici pro diváky, řidiči těchto strojů to myslí zcela vážně a výsledky to jasně dokazují. Zajetými časy totiž mohou hravě konkurovat i plnohodnotným sporťákům.

Záběry ukazují závod na čtvrt míle, který jeden z jezdců absolvuje za 9,81 sekundy. Zrychlit přitom stihne na více než 210 km/h. Neuvěřitelné!

Ale nemyslete si, že takhle silné motokáry přichází až s moderní dobou. Na Facebooku se objevil názor trochu udiveného Neila Penfolda: „Můj děda zajel v roce 1976 čtvrt míle za 10,85 vteřiny a jel při tom 204 km/h. Chcete mi říct, že za posledních 41 let se motokáry zrychlily o pouhou sekundu?“ ptá se autor příspěvku a pravdivost svých slov dokládá dobovou fotografií z nástěnky. Netvrdíme, že jsou tyto motokáry nejrychlejší na světě, ale rozhodně jsou dostatečně šílené. Posuďte sami!

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
29. 8. 2017 16:22
Bohuš
To sou prdy, to sou prdy... >:D ;-) :yes: