Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Motor TDI 96 kW už má i Seat Alhambra

Ondřej Šuch
Diskuze (1)
Trojčata Sharan/Galaxy/Alhambra jsou nyní v prodeji se stejnými motory VW. Liší se cenou a mírně i výbavou.

I poslední z trojčat dostalo nejsilnější turbodiesel s technologií čerpadlo-tryska. Dodejme, že výsledky prodejů těchto modelů Fordu, VW a Seatu odpovídají jejich základním cenám - výhodou Seatu oproti oběma sourozencům bude určitě bohatá základní výbava.

Turbodiesel 1.9 TDi/96 kW dokáže až sedmimístnou Alhambru rozjet na rychlost 188 km/h, přičemž ke zrychlení z 0 na 100 km/h tento model potřebuje jen 12,8 s. Spotřeba nové verze v řadě Alhambra přitom činí v městském provozu 8,3 l/100 km, 5,5 l/100 km při jízdách mimo město a v průměru dosahuje 6,5 l nafty na 100 km jízdy.

Alhambra se s touto motorizací dodává standardně s šestistzupňovou převodovkou která zaručuje optimální využití mohutného točivého momentu 310 Nm

SEAT Alhambra s motorem 1.9 TDi/96 kW se dodává ve dvou stupních výbavy: Sport a Signo. Do sériové výbavy obou verzí patří např. protiblokovací systém brzd ABS, dvojice čelních a bočních (u verze Signo) airbagů, automatická klimatizace, xenonové světlomety, elektricky ovládaná a vyhřívaná zpětná zrcátka či elektricky ovládaná okna. Modely Alhambra Signo obsahují také mj. palubním počítač, parkovací asistent, autorádio Scala s deseti reproduktory a měničem na šest CD disků, tempomat a elektricky vyhřívané čelní sklo. Obě verze dostaly o 25 mm snížené sportovní zavěšení kol a luxusnější verze Signo navíc skla od B-sloupku zatmavená.

Cena modelů SEAT Alhambra 1.9 TDi/96 kW začíná v luxusní verzi Signo na 999 000 Kč.

Ondřej Šuch
Diskuze (1)