Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Motoristické sprinty: Kdo bere titul?

Michal Štěpanovský
Diskuze (2)
Na letišti v Hoškovicích u Mnichova Hradiště vyvrcholí tuto sobotu letošní seriál mistrovství republiky v automobilových sprintech.

„Vrátili jsme se k modelu s více závody, abychom dali zájemcům větší možnost se svézt. Naše myšlenka se potkala s náležitou odezvou,“ řekl Tomáš Vavřinec, předseda Svazu motoristických sprintů, který šampionát zastřešuje. Objevem sezony je drobná Slovenka Kateřina Hrušovanská z Brestovan na Trnavsku, která startuje v šampionátu letos poprvé. S Hondou Civic má na dosah celkové vítězství v nejnižší objemové kategorii do 1400 cm3. Blízko prvnímu českému titulu je Vlastimil Hercok s Nissanem GT-R, jenž startuje v seriálu od jeho vzniku.

O další prvenství naopak usiluje v „třílitrové“ kategorii ostřílený matador sprintů Jan Horák se svým vyzkoušeným Opelem Kadett. Do čtrnácti závodů sezony dosud zasáhlo v 21 automobilových třídách celkem 672 startujících a v pěti motocyklových pak 37 jezdců. V řadě kategorií dosud není o titulu rozhodnuto, a tak si lze přát na sobotu sympatické počasí pro napínavé finále. Tréninky jsou na programu dopoledne a první závodní jízda bude odstartována ve 14 hodin.

Michal Štěpanovský
Diskuze (2)
Avatar - JDM
21. 9. 2017 12:38
Re: motorsport
Motoristické měření pindiku >:D stačí si koupit něco co dá stovku za 4s a můžeš být dalším Mistrem republiky >:D
Avatar - Intercool
20. 9. 2017 16:31
motorsport
Takové kraviny tu píšete, ale že máme dva mistry evropy v autokrosu, to nikde nevidím...