Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Definitivní podoba sériového Mitsubishi Lancer Evolution X pro japonský trh

Nadim Eid
Diskuze (112)
Automobilka Mitsubishi Motors představila své dva nové modely, které se na domácím trhu objeví už brzy.

Jsou to nástupci modelů Lancer a Lancer Evolution. Na americký trh dovážený model Lancer se bude v Japonsku jmenovat Galant Fortis a rallyesportem inspirované Evolution se bude celosvětově prodávat pod názvem Lancer Evolution X. Mitsubishi zveřejnilo definitivní podobu nového „eva“, ale oficiální technická data prozatím zůstávají neveřejná.

Záměrem tvůrců těchto automobilů bylo podle tiskové zprávy „vytvořit pohodlný, šetrný a bezpečný sedan, s velmi tuhou karoserií“. Platforma vozu byla vytvořena ve spolupráci s koncernem Daimler Chrysler.

Lancer Evolution X disponuje zbrusu novým pohonem čtyř kol, který slibuje „více bezpečí a zábavy zároveň“. V případě nového systému 4WD láká Mitsubishi na větší „předvídatelnost v chování auta“. Pod kapotou Galantu Fortis je nový dvoulitrový přeplňovaný motor s hliníkovým blokem, který dosahuje vyšších výkonů při nižší spotřebě a nižších emisích, ve srovnání s předchozím motorem. Přeplňovaný čtyřválec o objemu 2,0 l pracuje s novým časováním ventilů MIVEC. Spojen bude se šestistupňovou manuální převodovkou a verze Evolution X bude vybavena sekvenční převodovkou se dvěma spojkami, jako je tomu u převodovky DSG od Volkswagenu. Tato převodovka by měla urychlit změnu převodu a zkrátit tak čas potřebný na akceleraci na 100 km/h. Neoficiální zdroje uvádí zrychlení z 0 na 100 km/h za 4,5 s.

Nadim Eid
Diskuze (112)
29. 4. 2007 22:42
FOTKY INTERIERU EXTERIERU REALL..
zdravim tak tuna su fotky a este si to mozte aj kupit :)) [odkaz]
29. 4. 2007 19:50
Ach jo...
Avatar - davy
28. 4. 2007 14:28
Re: fotky
spatne to tu linkuje, resp. reze odkazy:-/ Tak jinak: [odkaz] a [odkaz]
Avatar - davy
28. 4. 2007 14:23
Re: fotky
Tak treba takhle?:-) [odkaz]%20IX%20FQ-40… a [odkaz]%20IX%20FQ-40… Hod nekam oranzove IX, to jsem jeste nevidel. Docel pekne bylo EVO VII Tommi Makkinen, take v ornazove, navic se seriove zvysenym vykonem....
28. 4. 2007 11:11
EVO
EVOluce :yes: