Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mýtné pro osobní auta v Německu by mohlo být až v polovině 2020

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Mýtné pro osobní auta v Německu by mohlo být zavedeno nejdříve v první polovině roku 2020. Teprve v této době bude reálné bezporuchové spuštění jeho provozu. Informovala o tom média ze skupiny Funke s odvoláním na vládní kruhy.

Spolkový ministr dopravy Andreas Scheuer nechal termín spuštění mýtného zatím otevřený. Pouze uvedl, že začne v tomto volebním období, tedy do roku 2021.

Německý parlament schválil poplatky pro osobní auta loni v březnu. Podle původních zpráv se měly začít vybírat od roku 2019. Kvůli zpoždění bude v příštích dvou letech chybět ve spolkovém rozpočtu nejméně 720 milionů eur (18,2 miliardy Kč) z příjmů mýtného, uvedla agentura DPA.

Výše mýtného se bude lišit v závislosti na objemu motoru a množství produkovaných emisí. Nejdražší roční mýtné bude činit 130 eur (3300 Kč). Dálniční poplatky pro osobní auta budou v Německu fakticky platit jen zahraniční řidiči. Majitelé aut registrovaných v Německu mýtné sice také zaplatí, posléze se jim ale o zaplacenou částku sníží daň z motorových vozidel. Majitelé nejekologičtějších aut s velmi nízkými emisemi získají dokonce větší úlevu, než kolik zaplatí na poplatcích.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)