Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na Barrandovském mostě je nový systém pruhů, kvůli opravě D1

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Doprava u Barranovského mostu V Praze doznala změn. Odlišné řazení aut v jízdních pruzích a fungování semaforů si vyžádala oprava na dálnici D1. D1 má být opravována do konce října.

Praha upravila řazení aut v jízdních pruzích a fungování semaforů v takzvané myší díře za Barrandovským mostem. Důvodem je oprava D1 u Prahy, která začne v úterý 8. července. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) po Praze chce, aby kamiony z Jižní spojky na Pražský okruh nejezdily po ulici 5. května a D1, ale úsek objely a na okruh najely ze Strakonické.

Řidiči budou moci ve směru na Barrandov využívat na Barrandovském mostě při odbočování pouze pravý jízdní pruh - dosud mohli jezdit dvěma. Do tohoto pruhu mají zákaz vjezdu kamiony. Levý jízdní pás z původních dvou odbočovacích bude sloužit k průjezdu na Strakonickou - budou jím jezdit auta i kamiony. "V myší díře jsme vypnuli semafory a vše by mělo být průjezdné a snad fungovat bez problémů," řekl Jiří Nouza, náměstek pražského primátora.

ŘSD chce D1 opravit mezi nájezdem na Pražský okruh u Modletic a Chodovem. Jde o zhruba devítikilometrový úsek. Dělníci tu mají odbourat starou vozovku a opravit podloží. Následně položí nový povrch. Práce chce ředitelství uskutečnit po etapách.

Oprava má začít 8. července a trvat až do 31. října. Praha již minulý týden deklarovala, že po ŘSD bude chtít, aby byl termín co nejvíc zkrácen. Zda a o kolik dní je možné opravu urychlit, zatím není jasné. Jednání mezi Prahou a ŘSD neskončila.

Nejvytíženější tuzemská dálnice je zhruba deset let za svojí životností. Nynější opravy mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Kývalkou na 182. kilometru by podle odhadů ministerstva mohly stát asi 14 miliard korun. Na opravované i nově stavěné úseky se počítá s využitím peněz z EU.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
8. 7. 2014 15:26
Re: Chápu to dobře
a v opačným směru pojedou jako kudy? Podle mne oba směry. To bude peklo! A hlavně od září... To zas budou zácpy až na Kačerov. A nájezd ze Strakonický si nedovedu představit...
8. 7. 2014 10:13
Re: Chápu to dobře
já to chápu tak, že v jednom směru jo.
Avatar - Stejsn
8. 7. 2014 09:57
Chápu to dobře
že na Jižní Spojku se vracejí kamiony?