Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na Jižní spojce v Praze vznikl vyhrazený pruh pro autobusy MHD

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Cestující autobusem číslo 125 se v úseku mezi Jižním Městem a Smíchovem dočkají zlepšení provozu.

Na Jižní spojce vznikl vyhrazený jízdní pruh pro autobusy. Fungovat začne od pondělí 2. června. K další úpravě na trase linky pak došlo na Novopetrovické ulici.

"Záměr je jasný, cílem je zlepšení městské hromadné dopravy. Linka 125 je páteřní metropolitní linka, která spojuje dvě stanice metra, Skalku a Smíchovské nádraží," řekl ČTK radní Jiří Pařízek (TOP 09) s tím, že denně linka přepraví na 10.000 lidí. Pruh ve směru z Jižního města na Smíchov má zabránit tomu, aby autobusy popojížděly v kolonách.

Žluté značení na silnici je dočasné. Pokud se osvědčí, pak bude změněno na trvalé, uvedl radní. Pro autobusy by pak měl pravidelně fungovat od pondělí do pátku od 06:00 do 10:00 a od 14:00 do 19:00, v ostatní časy a o víkendu jím budou moci jezdit i automobily. Další změnou, která má zrychlit jízdu linky, je pak úprava křižovatky na Novopetrovické. Ta je oproti Jižní spojce trvalá.

Linku 125 zřídilo hlavní město v roce 2010. Tehdy byla zprovozněna část Pražského okruhu mezi dálnicemi D1 a D5 a magistrát zakázal vjezd kamionům na Jižní spojku. Právě díky tomu zde mohla být zavedena nová linka.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)