Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na slavném americkém okruhu si zazávodí zajímavá Porsche. Traktory!

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Letošní akce Rennsport Reunion nabídne vedle ikonických automobilů Porsche tak jednu hodně netradiční podívanou. Na trati Laguna Seca se utkají raritní traktory.

Akce Rennsport Reunion je každoroční událostí pro majitele a fanoušky vozů Porsche ze všech koutů světa. Vidět můžete automobily napříč všemi dekádami, což samo o sobě dělá z podniku hodně prestižní událost. Organizátoři však i nadále chtějí vymýšlet nové věci a tak pro letošní ročník přichází s unikátním závodem… traktorů!

Jistě netřeba připomínat, že na přelomu padesátých a šedesátých let stavěla stuttgartská společnost právě tyto stroje, celkem vytvořila 125.000 kusů. A vzhledem k tomu, kolik se jich dochovalo (a stále pracují), šlo o hodně spolehlivou techniku. Pomocníci zemědělců vznikali s různými pohonnými jednotkami, výkon však nikdy nepřesáhl dvacet koňských sil.

Jak jsem zmínil začátkem, majitelé traktorů letos nebudou jen vystavovat, ale rovnou se utkají v závodě. Naplánován je dokonce start ve stylu někdejšího Le Mans. A nejde jen o nějakou polní hurá akci, traktory budou soupeřit na slavné americké trati Laguna Seca.

Závodníci podle všeho pojedou jen do páté zatáčky. Organizátoři informují, že některá stoupání stroje prostě nezvládnou, tudíž nemohou absolvovat celý okruh. I tak se ale očekává, že závod potrvá okolo patnácti minut. A protože pořadatelé věří, že půjde o pořádnou porci zábavy, naplánovali rovnou dva závody. Jeden se pojede v sobotu 29. září, druhý o den později.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
7. 9. 2018 18:51
Porsche
Ježiši, to je senzácia! Ale kto sa trochu o autá a automobilové značky zaujíma, tak vie, že Porsche robil aj traktory. To len redaktor ACZ ako odborník je z toho vyjukaný, že musí do názvu vycapiť veľký výkričník.