Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na špionáži v Renaultu se podle podniku podílela mezinárodní síť

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
"Je to práce profesionálů," uvedl provozní ředitel Renaultu Patrick Pelata víkendovému vydání listu Le Monde.

Údaje o programu elektromobilu francouzské automobilky Renault zřejmě získala organizovaná mezinárodní síť, uvedl výrobce v sobotu. Dodal ale, že nezbytná technologická tajemství zůstala skryta a že kauza průmyslové špionáže výrobu vozu nezablokuje.

Automobilka v pondělí kvůli úniku dat zbavila funkce tři manažery včetně jednoho člena výkonného výboru. Francouzská vláda pak poté varovala před rozsáhlými riziky, která ohrožují francouzský průmysl. Právník jednoho ze zadržených ale označil kauzu za surrealistickou.

"Je to práce profesionálů," uvedl provozní ředitel Renaultu Patrick Pelata víkendovému vydání listu Le Monde. "Renault je obětí organizované mezinárodní sítě," dodal.

Podle Pelaty unikla data týkající se nákladů a ekonomického modelu programu. Hlavní prvky technologie, která zahrnuje kolem 200 patentů, ale zůstaly utajeny. Program elektrovozu je klíčovým prvkem strategie, do níž Renault investuje miliardy eur spolu s japonskou partnerskou skupinou Nissan.

Manažer dodal, že program vývoje čtyř modelů elektrovozu pokračuje podle plánu. Také uvedl, že trojici manažerů čeká předběžné slyšení a že je pak zřejmě čeká výpověď. Podnik nyní zkoumá všechny možné právní cesty, napsala agentura Reuters.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Avatar - da_b0mb
10. 1. 2011 12:32
Vše zlé je k něčemu dobré...
...a platí to i v tomto případě. Dobrej marketing, nemyslíte? ;-)
10. 1. 2011 11:48
Stolen by China
Bol o tom rozhovor na CT2, ale uz som to zapol az ku koncu. Hovorili tam o Cine. Neviem, ci to bolo potvrdene alebo len spekulovali, ale sedelo by to:
1) v Cine nectia dusevne vlastnictvo ani patenty
2) Cina kladie velky doraz na elektromobily, pretoze maju problem so znecistenim vo velkych mestach, ropu musia dovazat prevazne so zaostalych africkych krajin, ktorym na oplatku davaju zbrane a maju z toho medzinarodne problemy a naviac, ropy nie je dostatok pre celu buducu motorizovanu populaciu Ciny,...