Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nabíjení je snažší než tankování, tvrdí BMW. Dokazuje to tímto videem

Jan Mička
Diskuze (33)
Indukční nabíjení cesta, jak udělat užívání elektromobilů a plug-in hybridů příjemnější a snazší. Tvrdí to i BMW a dokazuje přiloženým videem.

Bezdrátové nabíjení se v hojné míře rozmohlo například u mobilních telefonů. Stačí přístroj položit na speciální desku a nic víc neřešíte, i řada aut už je tímto systémem vybavena, například Toyota Prius. Princip elektromagnetické indukce však nemusí sloužit pouze malým zařízením, ale také samotným automobilům. Sice není žádná velká novinka, k tomu největšímu rozmachu ale zatím nedošlo.

BMW to chce změnit a tvrdí, že je takové nabíjení snazší než tankování. Všechno, co musí řidič před započetím nabíjení udělat, popisuje přiložené video. A jak sami uvidíte, jde to vlastně samo. Je potřeba pouze najet nad speciální „desku“, v níž je zabudovaná jedna z cívek, přičemž kde se zrovna vůz ve vztahu k desce nachází, uvidíte na displeji infotainmentu. Přesnost je důležitá, to aby byla spodní cívka v požadované pozici vůči horní cívce, na kterou je následně indukován střídavý proud. Ten je poté usměrněn a uložen do akumulátoru, přičemž plného nabití je dosaženo asi za tři a půl hodiny.

V době velmi chytrých telefonů už nemusíte odbíhat k autu, abyste zkontrolovali stav nabíjení. Stačí mít v mobilu staženou originální aplikaci a je vystaráno. BMW systém prezentuje na modelu 530e iPerformance, který pohání dvoulitrový turbomotor (135 kW) kombinovaný s elektromotorem (83 kW). Dohromady poskytují 185 kW a 420 N.m, tedy zhruba tolik co běžná verze 530i (185 kW a 350 N.m). Kombinovaná udávaná spotřeba však činí 1,9 l/100 km díky možnosti ujet až 50 kilometrů čistě na elektřinu. Jak moc bude vůz schopen se k ní přiblížit v reálných podmínkách, zjistíme až v testu. Cena vozu u nás začíná na částce 1.500.000 Kč.

Jan Mička
Diskuze (33)
3. 10. 2017 11:47
Re: Bezdrátového nabíjení
Pokud vím tak ČEPS má hlavně na starosti převádět přebytek nadbytek el. energie vyrobené na severu Německa na jih Německa tak aby nás neohrozil blackout tímto přebytkem , investuje do přenosové soustavy miliardy ale ten přenos pro němce uskutečňujeme zdarma dle rozhodnutí EU . Takže budeme nabíjet jenom kdy je přebytek v síti , né kdy je potřeba a jezdit kdy nám to umožní nabití - super .
2. 10. 2017 16:49
Re: Bezdrátového nabíjení
Taktéž můžeš argumentovat, že když by všechna odběrná místa jela na maximum svého povoleného odběru dle svých jističů, tak pětinásobně překročíme aktuálně možnou kapacitu výroby elektřiny v ČR. Tvoje výpočty jsou sice krásné, ale k ničemu.
Já zase slyšel od ČEPSu, že již dnes jsme schopni s českou infrastrukturou bez problému uživit kolem milionu elektroaut, aniž by se jakkoliv musela navyšovat kapacita přenosové soustavy či navyšovat zdroje.
A spíš budu věřit jim než tobě.
Avatar - white label
2. 10. 2017 15:14
Re: to je doba...
Souhlas, proto jsem napsal "nemusí být", nikoli "není". :-)
2. 10. 2017 15:07
Re: to je doba...
Jde o to, že se při běžném dojíždění zvládne dobíjet průběžně. Nepokryje to všechny situace, ale je to příjemné. Problém těchto systémů typicky je, že musíš přesně zaparkovat. Což je celkem otrava a radši snad vezmu do ruky kabel. Zajímavé by to bylo s autonomním parkovacím asistentem, který bych mohl za bránou na vlastním pozemku klidně používat (pokud tedy nebude mít pojišťovna nic proti). Venku to má výhodu, že nemusíš řešit zajištění kabelu proti vandalům/ zlodějům.
2. 10. 2017 14:46
Re: Bezdrátového nabíjení
Při počtu 1 mil vozu s 3faz 16 A - 11,5 kW 8,5 hod dle článku o Tesle , počítám že se budou nabíjet půl napůl , tak je to 500 000 x 11,5kW = 5 750 000kW = 5 750 MW = 5,75 GW
A nyní se podívejte na instalované výkony elektráren.
A ekologie lithium iontových akumulátorů mluví samo za sebe . To není ekologie ale globální ekologický terorismus, protože pro skutečné ekologické posuzování musíme ty ekologické zátěže sčítat od výroby.