Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nadšenec si postavil driftující kombík z Lega. Má i funkční ruční brzdu!

Stanislav Kolman
Diskuze (8)
Autor vůz kromě funkční „ručky“ vymazlil i světlomety a pohonem všech kol. Výsledek své práce poté předvedl v akci.

Tvorba automobilů z populární stavebnice Lego není ničím až tak výjimečným, jen málo projektů je ale vyladěných do posledního detailu jako tento kombík. YouTuber vystupující pod přezdívkou Attika vůz vybavil drobnými elektromotory a LiPol baterií z běžného RC modelu, aby jej uvedl v život.

To ale není všechno. Kombi inspirované automobilkou Audi má vpředu i vzadu LED světlomety i pohon všech kol. Nejdůležitějším a nejzajímavějším prvkem je ale zcela funkční ruční brzda! Není divu, že první pokusy o drift na sebe nenechaly dlouho čekat.

Attika uvádí, že ne všechny komponenty jsou sestaveny ze stavebnice Lego. Z klasických automobilových modelů si vypůjčil kola, jiné díly jsou zase vyrobeny pomocí 3D tiskárny. Autor přiznal, že najít správnou kombinaci přilnavosti a ovládání byl zdlouhavý proces, ale výsledek nakonec stojí za to. Zdá se, že s vozem si nyní užije hodně zábavy.

Křehkost automobilů ze stavebnice Lego si můžete připomenout kuriózním crashtestem, který před časem připravila společnost ADAC. Německý sporťák se s bariérou potkal v rychlosti 46 km/h.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (8)
Avatar - 3_diamanty
29. 6. 2017 08:53
Re: pekna praca hodna majstra
hodne kamarad .. hodne.... alebo inak povedane mladi uz v pr.deli ale do duchodu jeste daleko.... ale igracekov si pamatam ako by som ich dostal vcera....

ono lego nepozna vekovu barieru v tom je uzasne .. zvlast technic.. a poznam odomna este aj o dalsich 10 -15 rokov starsich fandov lega ktori lego nadalej kupuju/zbieraju ... je to svojim sposobom aj o tom.. lebo nejako hrat sa s tym clovek uz v istom veku nehra to je jasne ( aspon ja sa s legom nehram uz aspon 20 rokov ) .. skor ho zbieram tie kdejake modely ;-) .. mam ich na polici... proste sa mi to paci ;-) ... logiku v tom nehladaj.. je to proste lego a tym je povedane vsetko :yes:
29. 6. 2017 07:47
Re: pekna praca hodna majstra
Ty máš koľko rokov...?
Avatar - 3_diamanty
28. 6. 2017 22:31
Re: Drahé Lego, drahé auto ...
lego nikdy nebolo lacne ( za kvalitu sa proste plati a ver ze lego kvalitne je mam ho doma ozaj dost a nikdy ma nesklamalo.. nikdy... proste kvalitka ) ale voci takemu geomagu je to stale len lowendova hracka to je fakt ;-) ...
Avatar - 3_diamanty
28. 6. 2017 22:26
Re: pekna praca hodna majstra
mam doma aj merkur... nejaky ten zeriav ... ale lega mam podstatne viacej ( hlavne technic ) ... dnes sa mi paci stavebnica geomag ... tusim je svajciarska ale u nas v auparku ju v hrackarstve maju a tak som si zo zvedavosti co to kupil ( kto chce vidiet nie je problem a podobne ako lego to tu hodim do mojej auto-galerky ... )... super stavebnica aj pre dospelych ... odporucam :yes:

geomag funguje na principe magnetov... celkovo taka skor fyzikalna stavebnica ... ale je draha... par guliciek par tyciniek a 100ka eur v pr.deli

inak kto si spomina na igracekov? taki panacikovia .. ich som mal kopec.. cestar.. vojak.. policajt.. boli rozni ;-)
Avatar - JiRkA997CZ
28. 6. 2017 21:46
Re: pekna praca hodna majstra
Bohužel merkur se dnes už dost šidí. Ty ocelový plechy maj dnes o dost slabší, strašně se ohejbaj, maj měkčí barvu co se hned odře a rádo to reziví. Takže kdybyste z toho postavil Mazdu a občas ten model projel ve vodě, tak to bude i hnít stejně jak Magda. (Mazdu s tím nesnažím hanit). Jinak btw na bakalářku dělám na projektu, takový samohyb se samonosnou karosérií, double wishbone a náhon na vše. A bude to z naohýbaných plechů, protože merkur už dnes fakt za moc nestojí.