Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nanjing Fiat začne z Číny exportovat vozy, do Evropy však ne

Dan Vořechovský
Diskuze (1)
Automobilka Nanjing Fiat se nachází v problematické situaci a klesající prodeje na čínském trhu hodlá řešit vývozem do zahraničí. Společný podnik prošel nedávno krizí, avšak podle nejnovějších informací bude spolupráce pokračovat.

Společný podnik italské automobilky Fiat a čínské automobilky Nanjing Auto začne na konci tohoto roku z Číny vyvážet vozy na zahraniční trhy. Firma tím hodlá v první řadě řešit situaci na čínském trhu, kde jí výrazně klesají prodeje. Automobilka by měla začít vyvážet nejdříve do Brazílie a Egypta. Fiat tím například rovněž vyřeší svou situaci na jihoamerickém trhu, kde je po jeho vozech vysoká poptávka. Rozsáhlá brazilská továrna Fiatu je již maximálně vytížená a poptávku nezvládá uspokojit. Z Brazílie již Nanjing Fiat obdržel 8 tisíc objednávek, z Egypta jde o objednávku na 300 kusů. Exportovány budou modely Palio a Siena a pravděpodobně také sedan Perla.

Podle automobilky Nanjing Fiat jde o počátek rozsáhlejších exportních plánů. Automobilka by v budoucnu ráda vyvážela zejména na trhy Jižní Ameriky a Blízkého východu. Výraznější exportní expanze by měla začít v roce 2010.

Automobilka Nanjing Fiat prodala na čínském trhu za první pololetí tohoto roku 10 817 automobilů, což je o třetinu méně než v prvním pololetí roku 2006. Čínský trh

Dan Vořechovský
Diskuze (1)