Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nástupce Audi Sport Quattro má přijet v roce 2015

David Bureš
Diskuze (75)
V roce 2015 uplyne 35 let od chvíle, kdy bylo představeno Audi Quattro.

Audi chystá nový sportovní automobil, který se stane nástupcem legendárního modelu Sport Quattro z roku 1984. Tvrdí to německý magazín Auto Bild s odvoláním na nejmenovaný zdroj z automobilky.

Automobil je zatím interně označován jako Q35. Písmeno Q vedle použití systému quattro znamená, že bude mít blízko k řadě ingolstadtských SUV. Podle Auto Bildu zaplní čtyřmístný dvoudveřový vůz mezeru mezi modely A5 a Q5.

Číslovka 35 pak odkazuje na 35. výročí od představení modelu Quattro, které připadá na rok 2015. Právě v tomto roce by se mělo Q35 začít prodávat.

Pod kapotou vozu se má objevit 2,5litrový přeplňovaný benzinový pětiválec o výkonu okolo hodnoty 280 kW (380 k). Poháněná budou všechna kola, motor bude standardně spolupracovat s dvouspojkovou převodovkou S tronic.

Později by nabídku mohla rozšířit i plug-in hybridní varianta, zřejmě se systémem e-quattro. Takové vozy by měly zadní kola poháněná dvěma elektromotory.

Základ automobilu bude vyroben z hliníku a karbonu, hmotnost auta se má pohybovat okolo hodnoty 1.300 kilogramů. Zdroj Auto Bildu tvrdí, že Q35 zrychlí z 0-100 km/h za zhruba čtyři sekundy.

Svými křivkami Q35 odkáže na svého předchůdce a s největší pravděpodobností také na studii Quattro Concept z roku 2010. Po jejím představení se tvrdilo, že vznikne 300kusová edice tohoto konceptu, z plánů na výrobu ale nakonec sešlo.

Svojí cenou se Q35 zařadí mezi modely TT a R8. Mezi konkurenty auta mají patřit BMW M3 nebo Mercedes-Benz C 63 AMG Coupé. Audi chce vyrábět až 10.000 exemplářů tohoto auta ročně.

David Bureš
Diskuze (75)
27. 8. 2012 21:48
Re: Velká tlama ala pežot tentokrát nevadí ?
Výjimkou je, když chceš všechno. :-) Popřípadě, kdyby ti stačilo o něco méně, ale pořád je ten balíček tak výhodný, že se ti to vyplatí, byť to nevyužiješ.
27. 8. 2012 15:04
Re: Motor.
Motor neni nikdy dost velky/vykonny .Stara WRC audi quattra mela 700 hp a vic a to uz je o drzku jen se na to koukat, natoz ridit :-!
27. 8. 2012 12:43
Re: Velká tlama ala pežot tentokrát nevadí ?
je to fakt designove hnusne.
problem neni v samotnem designu, ten je OK, problem je v tom, ze to je z poloviny vykradene vycpele TT (ktere bylo designova bomba, akorat to uz je straaaasne dlouho) a druha polovina je vykradene okoukane R8 (dalsi designova bomba, ale tez uz tu je dlouho).

Kdo by si koupil nove auto, ktere je zaplacnutim diry na trhu a kteremu se ani nenamahali udelat originalni design a jen splacali stare a osvedcene ? Nejaky upachteny chudacek bez kouska ega maximalne. Takove odbyti designu Audi urcite u narocnejsich zakazniku neprojde.
Pokud nevytahnou nejakeho originalniho kralika z klobouku, tak :no: :no: :no: :no:
Avatar - Ham.
26. 8. 2012 21:38
Re: Velká tlama ala pežot tentokrát nevadí ?
Jj, balíčky, pakety a nevím jak ještě to v různých oborech obchodníci nazývají jsou největší podvod na klienty. To co nepotřebuješ ti natlačí, to co potřebuješ často nedostaneš. Není to jen vynález japonských automobilek, ale dělají to telco operátoři, banky, cestovky, pojišťovny, všude kde na takový přístup narazím tak automaticky prchám ke konkurenci.
26. 8. 2012 20:19
Re: Velká tlama ala pežot tentokrát nevadí ?
Nebo si neodvezeš, co jsi chtěl, protože ti nějaké balíčky kolidovaly.