Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nástupce Gumpertu Apollo má být nejrychlejší auto světa

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Apollo Automobil GmbH zveřejnila několik dalších upoutávek na svůj nový supersport ApolloN, který má být údajně nejrychlejším sériovým vozem světa.

Začátek letošního roku přinesl mimo jiné i zprávu o změně majitele automobilky Gumpert z německého Altenburgu. Novým vlastníkem je nyní čínská společnost Ideal Team Venture se sídlem na Panamských ostrovech, která mimochodem vlastní i značku De Tomaso.

Nový majitel nezískal automobilku včetně jména Gumpert a proto je nyní její oficiální označení Apollo Automobil GmbH, což potvrdil i nový web, na němž byl nejprve spuštěn odpočet do startu nové kapitoly. Tou se má údajně stát modifikovaný model Apollo, který byl doposud jediným sériovým zástupcem značky Gumpert.

Odpočet měl skončit 11. ledna a očekávalo se odhalení celého vozu, ale k tomuto kroku nedošlo a společnost pouze poodhalila část své připravované novinky. První lehce tajemný záběr měl údajně nabízet pohled na malou část zadních partií a nová sada snímků pak odhaluje část kapoty motoru a střechy, přední spoiler, vstupy vzduchu na bocích před zadním kolem a především část předního blatníku spolu s čelním sklem, odhalující jistou příbuznost s původním Gumpertem Apollo.

Vedle samotných snímků odhalujících částečně podobu novinky došlo i k potvrzení jména. Původně se očekávalo, že vůz ponese jméno Arrow, ale nakonec je pojmenován ApolloN.

K samotné technice nového supersportu prozatím nejsou k dispozici žádné oficiální informace, ale údajně má být nejrychlejším sériovým vozem současnosti, což je poměrně sebevědomé tvrzení s ohledem na představení Bugatti Chiron s očekávanou maximální rychlostí 470 km/h.

Na oficiální představení celého vozu si musíme podle webu společnosti Apollo Automobil GmbH počkat do 1.března na zahájení autosalonu v Ženevě.

První ochutnávky ovšem již nyní potvrzují, že bývalý Gumpert s novým jménem a vedením nabídne v první řadě supersport s motorem před zadní nápravou.

K budoucnosti konceptů supersportovního kupé Tornante s technikou Apolla ukrytou pod karoserií od milánské karosárny Touring Superleggera a kompaktního kupé Explosion s přeplňovaným dvoulitrovým čtyřválcem v přídi a pohonem všech kol, nejsou prozatím k dispozici žádné informace.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)