Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Návrh na zřízení komise k Blance může zamířit na jednání poslanců

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Otevření už téměř dokončeného tunelu se neustále odkládá. Situaci má pomoci vyřešit sněmovní komise.

Pod žádostí o zřízení sněmovní vyšetřovací komise k problematické výstavbě pražského automobilového tunelu Blanka je již dostatečný počet podpisů. Návrh tedy může být zařazen na jednání poslanců. Jeho iniciátor Bronislav Schwarz (ANO) ČTK řekl, že nový bod by se mohl dostat už na současnou schůzi dolní komory, která bude pokračovat od úterý 31. března.

Pod návrh na zřízení komise musí podle jednacího řádu připojit podpis nejméně 40 z 200 poslanců. Schwarz jich posbíral na sedm desítek. Jsou mezi nimi členové klubů ANO, KSČM, Úsvitu a taky několik sociálních demokratů, uvedl iniciátor návrhu. Na poslance dalších klubů se prý už neobracel.

O založení komise rozhodnou hlasováním poslanci. Pokud návrh schválí, musí komisi následně naplnit členy a zvolit předsedu. Bez něho komise nemůže začít pracovat, což je nyní případ komise k výstavbě dálnice D47 u Ostravy. Poslanci s jejím vznikem souhlasili v říjnu, předsedu se jim ale dosud v několika tajných volbách vybrat nepodařilo.

Komise k Blance by byla již třetí zřízenou komisí v tomto volebním období. Koncem loňského roku ukončila činnost komise, která zkoumala vyšetřování případu pražské karty opencard. Zjistila údajná pochybení policie i žalobců, z činnosti komise vzešla dvě trestní oznámení.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)