Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nechcete čekat rok na novou Alpine A110? V Brně prodávají kousek z úvodní limitky

Stanislav Kolman
Diskuze (19)
Jistě víte, že nový sporťák Alpine A110 je nedostatkovým zbožím. Nyní však máte přímo v České republice unikátní příležitost ke koupi. A rovnou úvodní limitované edice!

Oživený sporťáček Alpine A110 jsme měli příležitost vyzkoušet na závodním okruhu a doslova nás ohromil. A nebyli jsme jediní, vždyť podle Top Gearu jde dokonce o sportovní auto roku. A byť je čekací doma na tohle auto dlouhá, jedno může být vaše ještě dnes.

Brněnský prodejce vozů Renault a Dacia Auto Pokorný totiž nyní prodává modrý kousek z úvodní limitky Premiere Edition, které se vyrobilo jen 1955 kusů. Takové auto v České republice oficiálně vůbec nekoupíte. Na verze Pure a Legende je přitom čekací doba celý jeden rok. Zajímavostí je, že stejný prodejce už jednu Alpine A110 vlastní, akorát má barvu černou.

Počet vyrobených kusů limitky odkazuje na rok založení značky. Premiere Edition se vyznačuje osmnáctipalcovými koly, aktivním sportovním výfukovým systémem, audiosystémem Focal, prvky z uhlíkových vláken v interiéru, leštěnými hliníkovými pedály a nechybí ani plaketa se sériovým číslem vozu na středové konzole. V případě prodávaného exempláře jde o kus číslo 1465. Ten má v současnosti najeto 3300 kilometrů, a pokud o něj máte zájem, připravte si 1.759.000 Kč.

Připomeňme, že o pohon se stará přeplňovaný 1,8litrový čtyřválec s výkonem 185 kW (252 k) a točivým momentem 320 N.m. Síla je posílána na zadní kola prostřednictvím sedmistupňové dvouspojkové převodovky Getrag.

Pokud byste ale chtěli zbrusu nový kousek od českého zastoupení, příliš nového vám neřekneme. Start prodeje na tuzemském trhu se zpozdil kvůli velkému zájmu v zemích, které byly zařazeny do první vlny. Sporťák Alpine A110 je zkrátka nedostatkovým zbožím a toto je na dlouhou dobu jediná možnost, jak jej domů pořídit.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (19)
Avatar - speedfred
17. 12. 2018 20:53
Re: ***
asi teda radšej predám tú moju haraburdu ;-)
Avatar - happy_driver
17. 12. 2018 17:33
Re: ***
Vidím, že som zaťal do živého >:-[] Žiadne strachy, tých pár wannabe pilotov, ktorý sa dostanú na okruh, aby sa niečo naučili a následne to s rozumom preniesli do bežnej premávky predaje podobných vehiklov nevytrhnú. Ako píšem, skôr sa v tom rozpleští nejaký nadšenec, ktorý od toho čaká jazdné vlastnosti F1, ale nádrž tankuje len do polovice...
Avatar - woody-alien
17. 12. 2018 16:41
Re: ***
Stejně než by ses k tomu dostal, tak jsi buď mrtvej nebo v báni. >:-[] ;-)
[odkaz]
Avatar - speedfred
17. 12. 2018 16:01
Re: ***
Ešte že ťa tu máme. Chcel som si ju kúpiť ale dobre že si poradil,kašlem na to.
Avatar - happy_driver
17. 12. 2018 14:34
Re: ***
Pokus o iróniu na nesprávnom mieste. Keď to nebude šoférovať človek, ktorý má takýto nepodarok v ruke vďaka tréningu niekde na okruhu - a to bude v 99% prípadov - tak v momente vzniku kolíznej situácie tieto akože "zábavné" jazdné vlastnosti budú v jeho neprospech a neprospech ostatných účastníkov premávky. Ale nevadí, veď fun faktor nadovšetko... :no: Sú aj firmy, ktoré vedia postaviť športové auto a to také, že sa dokonca nevyvalí mimo cestu hneď pri prvom nechcenom ostrejšom vyhýbacom manévri.