Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Něco pro feministky: Parkoviště pouze pro muže

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (20)
V německém Tribergu se můžete podívat na největší kukačkové hodiny na světě a také zde narazíte na parkovací místa vyhrazená jen pro muže.

Triberg v jihozápadním Německu se dostal do popředí zájmu řady světových medií díky městskému parkovišti, na němž jsou vyznačena stání pro muže. Díky nim si zdejší radnice vysloužila kritiku za sexismus, ale i ocenění za pokus o rovnoprávnost.

Parkoviště s kapacitou 220 vozů má totiž celkem 12 parkovacích míst určených pro ženy, což je v Německu relativně běžný jev. Cílem je poskytnout řidičkám parkovací míst, na která lze snadno zajet.

V případě dvou parkovacích stání vyhrazených v Tribergu pro muže je situace zcela opačná. Starosta města Gallus Strobel uvedl, že parkování na nich je složitější a je potřeba šikmo zacouvat a přitom se vyhnout sloupu.

Starostova sekretářka údajně zkoušela na toto místa zaparkovat pětkrát a vždy bez úspěchu. Vyznačení parkovacích míst pro muže tedy nemá být v Tribergu nějakým způsobem diskriminace ženských řidiček, ale pouze je má upozornit na náročnější parkování. Starosta sám navíc uvedl, že ženy na těchto místech parkovat mohou, pokud manévr zvládnou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (20)
15. 7. 2012 10:44
Re: ???
Jo no, při loupeži banky je zaparkování auta na šikmo docela nevhodné :-)
Avatar - Ronault.
13. 7. 2012 23:52
Kdo neumí zaparkovat...
... nepatří na silnice, bez rozdílů pohlaví, rasy, národnosti, náboženství, politické či sexuální orientace. TEČKA.
13. 7. 2012 18:32
Re: ???
Tak já to myslím hlavně s ohledem na ta "malá" městská vozítka. ;-) Zase o tolik horší to z hlediska prostorové náročnosti není. Pokud to plánuješ od začátku, lze to dost omezit. Navíc auto potřebuje při parkování na šikmo mnohem méně prostoru, takže můžeš dělat užší uličky.

Jediná nevýhoda parkování na šikmo je, že tam nemůžeš zajet po zadku a připravit si tak auto pro rychlý odjezd.
13. 7. 2012 18:29
Re: ???
Ona je totiž ohromná sranda parkovat v uzoučké jednosměrce na kolmo s 5 metrovým sedanem. A hlavně vyjíždět. Popřípadě parkovat na silnici s hustým provozem - ať už do řady, kdy brzdíš ty za sebou, nebo na kolmo, kdy si třeba musíš najet do protisměru. Ono i při parkování do řady kolikrát strčím čumák do protisměru. Zženštilost si strč, kam chceš. :-) Chci parkovat rychle, chci vidět na cestu, když vyjíždím, a chci co nejméně omezit ostatní. Také mne nebaví čekat, až někdo zaparkuje.
13. 7. 2012 17:23
parkovací místa pro ženy
a na ženská parkovací místa může vjet chlap, který se necítí na parkování pro "normální", nebo jak to tam maj zařízený?