Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejgooglovanější značky roku 2016? Hodně zvláštní mix...

Michal Fokt
Diskuze (3)
Jaká automobilová hesla zadávali letos lidé nejčastěji do vyhledávače Google? Je to poněkud nesourodá skupinka...

Ve věku chytrých telefonů a počítačů je přístup k informacím snadný a rychlý a prim v této oblasti hraje vyhledávač Google. Nejste si něčím jistí? Někdy stačí jen pár sekund a máte jasno. Ale o co je vlastně v oblasti automobilů největší zájem? Google zveřejnil letošní výsledky pro USA a první desítka je opravdu zajímavým a do značné míry nepochybně překvapivým mixem.

Už první trojka je zajímavá - vede Honda, druhá však není Toyota ani jiná mainstreamová značka, ale Mercedes-Benz a třetí skončila... Tesla. Až třetí? Bramborovou pozici si pak vysloužilo Lamborghini. Inu, proč ne, tomu úplně rozumím, ale kam se podělo takové Ferrari? Velkým překvapením je určitě páté místo Volva, šestá skončila druhá mainstreamová značka v Top 10 - Ford.

Zbytek žebříčku už obsadily luxusní značky - Jaguar, Bentley, Maserati a Rolls-Royce. Že by boháči nedělali nic jiného, než surfovali po síti? Nejspíš nikoli. U některých značek je jejich vyhledávací popularita vcelku pochopitelná - Jaguar, Bentley a Maserati představily svá první SUV, Ford vyvolal rozruch supersportem GT a čtyřkolkovým hot-hatchem Focus RS, Volvo zase stále ještě žije ze sexy XC90, kterou podpořila nová devadesátková řada.

U Tesly se asi není třeba hloupě ptát, tam se stále něco děje a dá se asi pochopit i zájem o Mercedes, jenž je momentálně nejprodávanější luxusní značkou ve Státech a má poslední dobou opravdu zajímavé modely, ale takhle převálcovat BMW? Všechna čest... Honda je konstantně předmětem zvýšeného zájmu, v žebříčcích vyhledávačů objevuje pravidelně a letos byl zájem nepochybně podpořen hybridním supersportem NSX a Civicem Type R. Ale proč je v Top 10 Lamborghini a ne Ferrari a proč se tam objevuje Rolls-Royce?

Google bohužel takto podrobné statistiky pro Evropu, potažmo Českou republiku nezveřejnil. Zato víme, že u nás i na Slovensku vedou hesla Facebook a Youtube. Nevíte někdo, co to je?

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - white label
29. 12. 2016 01:27
Re: Mystérium Honda
Nějakou "autu" má Honda určitě, teď k tomu ještě přidat pořádná, a pokud možno i pohledná, auta. Naděje zjevně umírá poslední, viz první místo Hondy ve vyhlížení (na Googlu) něčeho opět nadějného. ;-)
Avatar - TeeJay
29. 12. 2016 00:07
Mystérium Honda
Mám pocit, že Honda patří u Google ke stálicím první desítky a i jakožto fanda JDM, potažmo Hondy, jsem tím překvapen. Letošek je jasný - evropský CTR, příslib CTR pro US, dramatický design Civicu X 5D, NSX (i když to je v US vnímáno jako Acura a je otázkou, jak moc Amík googlí "Honda NSX". Je spousta důvodů, proč se Hondu zajímat. Ale to píšu z pohledu mě, respektive komunity a širšího okruhu zájemců. Co způsobuje, že je Honda automotive jednička, je mi i přes výše zmíněné záhadou.
A ještě větší záhadou je, proč se tak vyhledávala i letech, kdy neměla moc co nabídnout. V kontextu konkurence, pochopitelně. Honda má prostě asi nějakou autu. Majitelé aut s alespoň špetkou citu to chápou, ale co je důvodem takové pozornosti široké veřejnosti v době, kdy není žádné CRX, Integra, Prelude atp... je to záhada. ;-)
28. 12. 2016 12:05
BMW
No za poslední měsíce u nás tahle značka ve vyhledávání určitě těžce vede >:D >:D >:D