Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejlepší mladí autoopraváři jsou ze Škodovky

Richard Kovařík
Diskuze (1)
Učni ze Škoda Auto zvítězili v soutěži Autoopravář junior 2013. David Bernard se stal nejlepším karosářem a Erik Kopecký nejlepším autolakýrníkem.

Studenti Středního odborného učiliště strojírenského Škdoy Auto David Bernard a Erik Kopecký zvítězili v 19. ročníku soutěže Autoopravář junior 2013. Svoje prvenství z českého kola obhájili také v mezinárodním kole soutěže. V soutěži proti sobě nastoupili studenti v kategoriích automechanik, karosář, autolakýrník a autotronik. Vyhlašovatelem soutěže je české Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Svaz prodejců a opravářů České republiky.

„Gratuluji našim učňům,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti za oblast personalistiky. „Jejich úspěchy potvrdily vysokou úroveň výuky v naší firmě a velkou odbornost zaměstnanců. Naše odborné učiliště nabízí žákům vynikající profesní základ a podniku zajišťuje kvalifikované pracovníky zejména v technických oborech.“

Již od zahájení činnosti před více než dvaceti lety zaznamenává Odborné učiliště Škoda Auto rostoucí zájem uchazečů o nabízené obory. Stále více žáků se přitom také rozhoduje pro čtyřletý studijní obor zakončený maturitou. V současné době se ve firemním učilišti připravuje na budoucí zaměstnání více než 950 učňů.

„Jsme hrdí na zájem o naši nabídku vzdělávání, dokazuje atraktivnost společnosti jako zaměstnavatele. Především jsme rádi za rostoucí poptávku ze strany dívek,“ doplňuje Wojnar. V prvním ročníku je aktuálně 25 děvčat – více než kdykoli předtím.

V září 2012 zahájilo odborné vzdělávání s cílem získat výuční list téměř 270 žáků. Nejoblíbenějšími učebními obory jsou automechanik, autoelektrikář a elektrikář. Přes sto nových žáků navíc zahájí čtyřletý studijní obor zakončený maturitou. Oborem, kde je poptávka nejsilnější, je specializace Průmyslový logistik.

Richard Kovařík
Diskuze (1)
16. 3. 2013 12:53
Bodaj by nie...
jooo__taka chrastajuca retaz v tsi aj poslepu :-)