Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle jsou ty nejluxusnější Mercedesy historie. Souhlasíte s výběrem automobilky?

David Bureš
Diskuze (7)
Velký kabriolet, atypický offroad nebo rychlé kupé, to jsou podle Mercedesu ty nejluxusnější automobily jeho historie.

Video se připravuje ...

Mercedes-Benz je nejstarší dodnes působící automobilkou světa, a tak v její historii najdeme obrovskou záplavu modelů. Sama automobilka se rozhodla připomenout ty nejluxusnější, které jí šly vždycky nejlépe. Souhlasíte s tímto výběrem pěti nejluxusnějších Mercedesů?

Na páté příčce se umístil Mercedes-Benz 540 K, otevřený automobil z druhé poloviny třicátých let, oblíbený mezi tehdejšími celebritami. Poháněn byl řadovým osmiválcem o objemu 5,4 litru, který byl spárován se čtyřstupňovou, nebo pětistupňovou manuální převodovkou.

Otevřenou karoserii má i další vůz z žebříčku, Mercedes-Maybach G 650 Landaulet. Atypický offroad s plátěnou střechou v zadní části karoserie vznikl na základech zvýšené verze G 4x42 s portálovými nápravami. Pohání ho dvanáctiválec biturbo od AMG s 436 kW a rovnými 1.000 N.m.

Třetí příčku obsadil Mercedes-Benz 600, který jistě nemá smysl blíže představovat. Luxusní limuzína vyráběná mezi lety 1963 a 1981 měla za cíl konkurovat vozům Bentley a Rolls-Royce, což se jí bez diskuze dařilo. Milovali ji celebrity i političtí vůdci, s šestistovkou jezdili nejen Hugh Hefner, Coco Chanel nebo John Lennon, ale také Nicolae Ceaușescu, Pol Pot nebo Kim Ir-Sen.

Na druhém místě se objevuje třetí otevřený vůz z tohoto výběru. Mercedes-Maybach S 650 kabriolet byl postaven v omezené edici 300 exemplářů, které byly vybaveny na nejvyšší míru a poháněny šestilitrovým dvanáctiválcem biturbo s 463 kW.

A nejvyšší příčka? Podle stuttgartské automobilky je nejluxusnější dílo její historie Mercedes-Benz 300 SLR ve verzi Uhlenhaut Coupé. Jednalo se o upravenou variantu původně závodního speciálu, který využíval někdejší šéf závodního týmu Mercedesu Rudolf Uhlenhaut. Vznikly jen dva jeho exempláře, přičemž jeden z nich je ztracený – druhý se nachází ve stuttgartském muzeu značky. I proto automobilka spekuluje, že kdyby náhodou muzejní exemplář prodávala (což neplánuje), stal by se nejdražším automobilem světa.

David Bureš
Diskuze (7)
3. 2. 2018 13:00
Re: co to je? náhodný výběr?
Přitom paradoxně býval - phaeton alias betley continental se znakem vw :-)

Ale jinak v principu souhlas.
Avatar - Hammunasakra
3. 2. 2018 00:54
Re: co to je? náhodný výběr?
Máš pravdu :yes: :-)
Avatar - beibej
3. 2. 2018 00:48
Re: co to je? náhodný výběr?
Ale současná limo Maybach má logo hvězdy stejně jako ten kabriolet co se do výběru dostal.
Avatar - Hammunasakra
2. 2. 2018 23:59
Re: co to je? náhodný výběr?
Mercedes Maybach. BMW Rolls Royce. Volkswagen Bentley. Nebo třeba Toyota Lexus

Cítíš tam ty rozdíly? Nejluxusnější Volkswagen prostě neni nějakej Bentley :-)
Avatar - beibej
2. 2. 2018 23:45
co to je? náhodný výběr?
Kde je současná limo Maybach? Kde je minulá limo Maybach? Nechcete snad říci, že je gulving luxusnější než limo... >:D