Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejméně kradeným autem v USA je Tesla Model S, Honda Accord je pravý opak

Jan Mička
Diskuze (29)
I přes technické problémy mohou být majitelé Tesly Model S relativně klidní. V USA se tento vůz krade nejméně.

Zatímco nedávné informace americké agentury NICB hovořily jasně v neprospěch Hondy Accord, kterou klasifikovaly jako nejkradenější, majitelé Tesly Model S mohou usínat v relativním klidu. Luxusní elektromobil se totiž krade nejméně. Podle informací serveru Autoblog.com se však výjimky najdou – tehdy však jeden zlodějíček naboural a nedopadlo to s ním vůbec dobře.

Tvrzení je ale trochu zavádějící, vezmeme-li v potaz, jaký je poměr vyrobených Accordů a Tesel. Skoro 54.000 ukradených Hond se už z toho pohledu nedá s Teslou srovnávat, protože tolik jich v Kalifornii snad ani nevyrobili. Elektromobilu navíc hrají do karet bezpečnostní systémy, díky kterým se dá auto na dálku znehybnit nebo sledovat jeho pohyb pomocí GPS. Nehledě na to, že podle nejnovějších informací NICB krádeží automobilů v USA ubývá – za loňský rok to bylo asi „jen“ 700.000 vozů.

Ve srovnání ukradených modelů na jeden tisíc vyrobených kusů je rozdíl mezi Hondou a Teslou propastný. Z takového počtu se totiž ztratí 3,51 kusů japonského modelu, zatímco amerického elektromobilu zmizí pouze patnáct desetin. Teď ale čistě hypoteticky: když se dá Tesla Model S na dálku znehybnit, možná by se dala také rozjet…

Jan Mička
Diskuze (29)
1. 9. 2014 23:38
Re: pleáda
S tebou sa pocita, nic sa neboj.
Avatar - trapid
1. 9. 2014 21:45
Re: a není to elektromobil?
Máš dementem na mysli někoho konkrétního? Pokud to je myšleno na mě, tak bych si vyprosil slušnější slovník.
Ve svém příspěvku jsem pouze ostře a bez obalu vyjádřil svůj pohled na současnou nabídku a praktickou využitelnost elektromobilů a s tím úzce související spektrum jejich zákazníků.
V žádném případě elektromobily nezavrhuji a jsem si vědom jejich výhod i zásluh (např. první vozidlo, které překročilo rychlost 100 km/h).
Pouze jsem bytostně přesvědčen, že v současnosti (ve skutečném provozu) jasně převažují jejich nevýhody nad výhodami.
Určitý smysl dnes začínají mít hybridy, ale čistý elektromobil opravdu ne.
Avatar - Egi
1. 9. 2014 19:21
Re: Dojezd
no a hlavně se jich prodalo 5 a půl kusu, a Accordů se prodaly miliony....to je pak fajn říct, že Teslu nikdo nekrade >:D
1. 9. 2014 17:57
Re: Dojezd
no to jefakt, jen tak si to jako do "nádrže" nedoleje. Každej SUPERCHARGER [odkaz] je online monitorován, auto má permanentní gps lokaci, je to permanentně na netu připojený, softwarově dalkově snadno bloknutelný v případě oprávněnýho amergencycall na tesla hotline... ;-)
1. 9. 2014 15:43
Sip vs Hvezda
Zase dalsi statistika bez prepocteni na pocet prodanych aut. To v CR se nejvic krade Skodovka, ale na pocet prodanych aut je to Mercedes.