Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

10 největších událostí roku podle Auto.cz

Aleš Jungmann
Diskuze (94)
Rok 2012 pomalu končí. Co zajímavého přinesl? Sestavili jsme deset nejzajímavějších událostí tak, jak je vidí naše redakce.

Je poměrně obtížné vybrat z událostí celého roku jen deset nejvýznamnějších a proto jsme se rozhodli podívat se na rok 2012 optikou redakce Auto.cz. A tak se mezi největší události dostaly i věci související s provozem portálu Auto.cz nebo náš nechtěný crash test Cee´du.

10. Smutná rallye sezona

Letošní soutěžní rok se opravdu moc nevyvedl. Na akcích zbytečně umírali lidé, naposled čtveřice dívek na listopadové Rallye Show Uherský Brod. Odpovědní dali hlavy dohromady a pokusí se s nelichotivou bilancí něco udělat. Věřme, že úspěšně.

9. Tříválec motorem roku

Přeplňovaný litrový EcoBoost ukazuje velkou sílu downsizingu. My jsme nicméně tak nadšení nebyli, ukázalo se totiž, že velké úspory oproti levnější a technicky jednodušší zážehové šestnáctistovce majitelé čekat nemohou.

8. Konec dvou legend: Loeb i Schumacher se loučí

Tady asi není moc co dodávat, dvě obrovské legendy a nejúspěšnější závodníci historie se loučí s aktivní kariérou. Michael Schumacher, sedminásobný mistr světa F1, se loučí už podruhé, zatímco Sébastien Loeb, devítinásobný mistr světa v rallye, zatím poprvé. Příští rok plánuje objet už jen několik podniků spíše pro zábavu.

7. Škoda představila dvě novinky: Rapid a Octavii třetí generace

Rok 2012 byl ve znamení nových Škodovek, alespoň soudě podle zájmu čtenářů o jednotlivé články. Zatímco v Rapidu jsme již jezdili, první „nezamaskované“ jízdní dojmy z Octavie 3 nás čekají až na začátku ledna. A ano, i ona bude mít skvělou škrabku v krytu víčka nádrže.

6. Auto.cz přichystalo nový design

Abychom zvýšili přehlednost stránek, usnadnili orientaci a zlepšili celkovou uživatelskou zkušenost, připravili jsme moderně střižený redesign portálu Auto.cz. Ten přináší například větší fotografie ve fotogaleriích nebo barevně méně kontroverzní pozadí stránek.

5. Opel Ampera získala titul Car of the Year 2012

Po Nissanu Leaf usedl na evropský trůn opět „zelený“ automobil, tentokráte Opel Ampera. Na druhém místě skončil s velkou ztrátou Volkswagen Up! a třetí Ford Focus.

4. Škoda Rapid se neprobojovala mezi finalisty ankety Auto Roku 2013

Motorističtí novináři si nemyslí, že by Škoda Rapid měla získat titul „Auto Roku 2013“ a nenominovali ji ani do užšího šestičlenného finále. Uvidíme, zda si Octavia 3 v tomto ohledu povede lépe.

3. BMW: diesel pro M5 a předokolka

Společnost BMW vyslyšela přání zákazníků a začala nabízet „nepravé“ M vozy s dieselovým motorem, jako je M550d nebo X6 M50d. Pohání je technická novinka, třílitrový šestiválec se třemi turbodmychadly. Oficiálně byl také oznámen plán nabídnout vozy BMW s pohonem pouze předních kol.

2. Nefunkční registr vozidel

Ministerstvo dopravy podcenilo přípravu na spuštění nového centrálního registru vozidel a tak v létě nastal chaos. Systém se zatím stále nepodařilo uvést do požadovaného stavu, odbavení žadatelů je velmi pomalé. Ministr dopravy Dobeš (LIDEM) na začátku prosince rezignoval.

1. Auto.cz uskutečnilo nechtěný crash test modelu Kia Cee´d

Redaktor Auto.cz nechtěně otestoval bezpečnost nového Cee´du. Při exkluzivní první jízdě s tímto modelem mu nedalo protijedoucí vozidlo přednost a došlo ke střetu. Naštěstí nebyl nikdo zraněn.

Aleš Jungmann
Diskuze (94)
Avatar - Sonny Crockett
29. 12. 2012 22:16
Směšné auto.cz
Jak je možné, že se náš milovaný, úžasný a dokonalý Rapideček nedostal mezi finalisty ankety Auto Roku 2013 ?! >:-[] >:-[] >:D Vždyť jeho představení náleží hned sedmá příčka největších událostí!! >:D >:D >:-[] Ano, tento server zase pobavil. A teď něco z reálného světa, kam naštěstí místní "redaktoři" nepíšou: [odkaz]
26. 12. 2012 16:28
Re: GARÁŽOVÁ UDÁLOST
Sleduju ho už dlouho. GTI je teplomil jako vyšitej, pomatenej k tomu ... >:D >:D >:D
Avatar - Ronault.
24. 12. 2012 16:20
Re: Aleši, Aleši...
Mluví o vánočním večírku jejich třídy na učňáku ;-)
24. 12. 2012 15:52
Re: GARÁŽOVÁ UDÁLOST
:-) :yes:
Avatar - Katikakus
24. 12. 2012 15:22
Re: RAPID
Vidis, kdybys cetl pozorneji, nestalo by se ti to, co ve 22:58... ;-)

Hezke Vanoce.