Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový sportovní automobil od zakladatelů AMG: společnost HWA bude expandovat

Roman Daněk
Diskuze (5)
Německá společnost HWA, kterou založil v roce 1999 Hans-Werner Aufrecht po prodeji své firmy AMG Mercedesu, plánuje rozšířit výrobu sportovních vozů. Za tím účelem se rozhodla pro investice do nových výrobních prostor.

Německá společnost HWA AG, která vyrábí na objednávku automobilek DaimlerChrysler a Mercedes-Benz sportovní vozy a angažuje se v závodech cestovních vozů DTM a také ve Formuli 3 (dodávky motorů), se rozhodla výrazně rozšířit své výrobní a logistické kapacity. Firma rozšíří své prostory v Affalterbachu o 7 500 m2 na 17 500 m2. HWA již obdržela stavební povolení a v červnu začne stavět. Výroba by měla být v nové budově spuštěna již tento rok v prosinci.

Důvodem nových kapacit je nový projekt sportovního vozu, který německý výrobce představí příští rok na jaře a jenž by měl být základem dalšího rozvoje společnosti. Produkce HWA by měla být v budoucnu založena na patnáctiměsíčních cyklech, ve kterých se bude automobilka věnovat limitované produkci sportovního vozu vytvořeného v rámci určitého nového projektu. Celkové investice do nových kapacit by měly dosáhnout 4,5 milionů eur a firma je bude financovat vlastními i cizími zdroji.

Roman Daněk
Diskuze (5)
1. 6. 2007 19:24
Ten sportak
Ten sportak, o ktorom je rec v clanku bude nastupca modelu SLR McLaren (a pravdepodobne pojde o moderny Gullwing). AMG vyvija toto auto pre Mercedes, a tak nastupca SLR-ka uz nebude spolocnym projektom Mercedesu a McLarenu. U McLarenu ale bude spusteny vyvoj uplne noveho supersportu (resp. serie sportakov), ktore by mali ist priamo proti Ferrari, a malo by ist o nekompromisne auto iduce v stopach McLarenu F1. Rozchod Mercedesu a McLarenu vo vyvoji supersportov je tak jednak dosledkom dlhotvajucich rozdielov v predstavech o konstrukcii a trhovej pozicii supersportu, jednak potrebou vyhladovo vytvorit z McLarenu regulerneho vyrobcu cistokrvnych supersportov, ktore Mercedes kvoli svojmu luxusnejsiemu zmeraniu nebude nikdy ochotny vyrabat. /// Btw. nie je vylucene, ze concept toho superauta od AMG sa nepredstavi v concepcnej forme uz na jesen na domacom frankfurtskom autosalone ;-)