Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Německo má pochybnosti o emisním systému Opelu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
Německé ministerstvo dopravy má pochybnosti, zda systém, který tamní automobilka Opel využívá k regulaci emisí, je zcela v souladu se zákony.

Žádá proto po firmě podrobnější informace. Po setkání se zástupci automobilky to řekl ministr dopravy Alexander Dobrindt.

Pochybnosti se týkají modelu Opel Zafira, ve kterém se za určitých okolností omezuje činnost systému pro regulaci emisí. "Dali jsme Opelu 14 dnů na to, aby nám poskytl příslušné technické informace," řekl podle agentury DPA ministr.

Opel nicméně nadále popírá, že by ve svých vozech používal jakýkoliv nezákonný software pro manipulaci s emisemi. Dobrindt si zástupce Opelu pozval v reakci na zprávy o možných manipulacích, které se minulý týden objevily v médiích.

Automobilové emise se loni dostaly do centra pozornosti, když německý koncern Volkswagen v září přiznal, že do zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě nainstaloval software umožňující manipulovat s testy emisí oxidů dusíku.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
Avatar - _Karel_
19. 5. 2016 17:09
Re: ja mam pochybnosti o fsech dyzlech
Ty seš fakt neuvěřitelně frustrovanej. Jestli hodláš oznamovat každýho starýho nafťáka, za kterým jsi musel jet a smrděl, tak to se máme na co těšit.
Už s tím dej pokoj. Padesátkrát to stačilo.
19. 5. 2016 15:31
a čo svetové oceány?
má to aj pekný rozmer, úradníci vidia lajf akí sú blbí a ako ich celý svet oebával.
19. 5. 2016 15:16
Re: ja mam pochybnosti o fsech dyzlech
Ja zase chytil rozpadajici se pres dvacet let stare zrezivele Pajero tahnouci prives s konmi do prudkeho kopce. V ostre zatacce si uvedomil, ze to nevyjede a tak tam zacal rvat nizsi kvalt s nekolika meziplyny. Koure, jak z parni lokomotivy a smradu jeste vice. I trabant je proti tomu osvezovac vzduchu. Tomu ridici bych normalne napalil tyrani zvirat.
Avatar - Stefič
19. 5. 2016 13:02
Re: ja mam pochybnosti o fsech dyzlech
jo...já nedávno jel za nějakou Lagunou či co...Vypadalo to, že do toho hází uhlí...Fakt strašný
Avatar - Bubáq
19. 5. 2016 12:24
Doufám, že kromě dnešní zprávy
... uveřejníte také zanedlouho následující zprávu, že podezření tisku a ministerstva se v případě Opelu nepotvrdila. I s dodatkem, že v případě VW, Audi, Škodovky, Seatu a Mitsubishi se naopak podezření potvrdila.