Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Neoplan Skyliner jako pojízdný hotel

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Bus Modification Center společnosti MAN Truck & Bus stojí za netradiční proměny horní paluby patrového autobusu Neoplan Skyliner provozovaného u Happyday Hanke.

Neoplan Skyliner společnosti Happyday Hanke Nightlinerservice se svým zevnějškem prakticky nijak neodlišuje od svých sourozenců, snad jen s výjimkou LED osvětlení na bocích u spodní linie horní řady oken.

Naopak v interiéru je dokonalou ukázkou schopností a možností Bus Modification Center společnosti MAN Truck & Bus. Již při vstupu na spodní palubu je jasné, že toto není zcela běžný zájezdový autobus.

Za zády řidiče jsou totiž umístěny čtyři boxy se stolky a sedadly otočenými čelem proti sobě. Součástí výbavy tohoto autobusu je i prostorná kuchyně s keramickou varnou deskou. Palubní WC pak doplňuje i sprchový kout se zásobníkem na 63 litrů čerstvé vody.

Nejvýrazněji se tento Neoplan Skyliner od ostatních patrových autobusů odlišuje ovšem právě svou horní palubou. Ta totiž není osazena sedadly, ale jejich místo zaujaly kóje s lůžky pro až osmnáct pasažérů a salónek na zádi, v němž mohou být vytvořena další dvě lůžka.

Bus Modification Center uvádí, že díky modulární konstrukci autobusu může být jeho interiér prakticky kdykoliv přestavěn pro tradiční využití a kóje s lůžky tak mohou být nahrazeny řadami sedadel.

Autobus se může vedle samotného provedení interiéru pochlubit i výbavou zvyšující komfort na palubě od výkonného klimatizačního systému s možností nastavení různých teplot pro dolní a horní palubu přes několik chladniček až po multimediální systém, jehož součástí je pětice LED TV a dvojice herních konzolí Play Station 4 a stejný počet DVD přehrávačů.

Společnost Happyday Hanke využije tento Neoplan Skyliner podobně jako své starší autobusy s podobně upravenými interiéry a to k zajišťování dopravy divadelních a hudebních skupin na jejich cestách.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)