Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

New York Taxi: hybridní taxíky jsou „in“

Michal Otruba
Diskuze (59)
Starosta New Yorku Michael Bloomberg chce žluté taxíky v tomto městě směřovat k většímu šetření pohonnými hmotami a proto nasazuje stále více hybridních Fordů.

V New Yorku již jezdí ve službách žlutých taxivozů flotila Fordů Escape Hybrid. Jejich provozování a všudypřítomná medializace ekologicky šetrných aut se zřejmě zalíbily panu starostovi tak, že chce v této oblasti stanovit nové standardy.

Na počátku roku 2005 se stalo San Francisco prvním městem, které do služeb taxislužby nasadilo hybridní vozy. Tehdy si vybralo hybridní model Ford Escape Hybrid a nasadilo jich více než 40. O rok později byly tyto vozy nasazeny i v New Yorku. V červnu loňského roku se automobilka Ford pustila do celostátní kampaně, která propagovala Fordy Escape Hybrid jako vozy výhodné pro taxislužbu. Kampaň byla zřejmě účinná, neboť se tyto taxíky dále objevily i v Chicagu a Austinu.

V New Yorku se flotila 18 hybridních taxíků osvědčila – provozovatel ušetřil podle výrobce na palivu cca 250 000 $. Nyní již brázdí ulicemi New Yorku 288 hybridních Fordů Escape. Podle samotných taxikářů prý Escape „plně vyhovuje požadavkům na úsporný a pohodlný vůz“.

Michal Otruba
Diskuze (59)
Avatar - Falco
26. 5. 2007 20:43
Re: hlavně je potřeba pořádně ZDANIT NAFTU
Tak ty lituješ, že jsme vyhnali Němce... :no:
Avatar - Falco
26. 5. 2007 20:31
Re: hlavně je potřeba pořádně ZDANIT NAFTU
>:D >:-[] :yes:
Avatar - Falco
25. 5. 2007 00:31
Re: Tak schválně, pouštím "stopky"..
Mezi řadky číst umím, příště to zkus bez těch urážek....
Avatar - Falco
24. 5. 2007 23:29
Re: Tak schválně, pouštím "stopky"..
Jako nácek nemluvím a nikoho neurážím, nevím kde si to v mém příspěvku našel....Jinak souhlas, co se týče evropské politiky, ale určitě nejsme patolízalská pangermánská kocourkovská společnost. Podívej se třeba na Stockholm na jiné autobusy než na biopaliva nejezdí, jde jenom o to chtít něco změnit!
Avatar - Falco
24. 5. 2007 22:20
Re: Tak schválně, pouštím "stopky"..
Už si někdy slyšel větu "samochvála smrdí" A na první větu nebudu vůbec reagovat, škoda slov, obrázek o tobě jsem si udělal už z tvého prvního příspěvku...