Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nezaměstnaným svítá na lepší časy

Petr Bambas
Diskuze (1)
Užitek z nové automobilky Toyota – Peugeot v Kolíně budou mít nejenom lidi ve středních Čechách ale i obyvatelé v krajích Královéhradeckém a Pardubickém, oba kraje totiž s kolínským okresem sousedí.

Užitek z nové automobilky Toyota – Peugeot v Kolíně budou mít nejenom lidi ve středních Čechách ale i obyvatelé v krajích Královéhradeckém a Pardubickém, oba kraje totiž s kolínským okresem sousedí. Úřad práce v Pardubicích chce šéfům kolínského superzávodu nabídnout hlavně nezaměstnané z Přeloučska a z Chvaleticka, pro které bude cesta do Kolína stejně dlouhá jako do Pardubic. Ve městě perníku navíc vznikne obor určený speciálně pro výchovu budoucích zaměstnanců automobilky Toyota – Peugeot v Kolíně.

U Hradce Králové je situace poněkud složitější, protože vzdálenost krajského města od Kolína je přece jenom větší, nemluvě o dopravní obslužnosti. Aktivita královéhradeckého Úřadu práce je proto o poznání menší, přesto jeho zástupci prohlásili, že budou schopni sehnat tolik lidí, kolik jich budou kolínští požadovat.

První vozy vyjedou z automobilky v Kolíně v roce 2005, přímo v novém závodě má pracovat 2.500 až 3.000 lidí a další stovky nových pracovních míst vzniknou u desítek dodavatelů nové automobilky.

Petr Bambas
Diskuze (1)