Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan a PlayStation představují největší GT Academy

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Online část soutěže absolvují závodníci v exkluzivní demoverzi hry Gran Turismo®6.

Společnosti Nissan a Sony Computer Entertainment Europe potvrdily, že se i letos uskuteční jedinečná soutěž GT Academy. Půjde již o pátý ročník, do Evropy se soutěž vrátí podruhé a nově se do ní budou moci zapojit i závodníci z Maďarska, České republiky a Slovenska. V červenci změří závodníci síly v online kolech na konzoli PlayStation®3 ve hře Gran Turismo®6, na kterou netrpělivě čekají fanoušci po celém světě.

Populární soutěž unikátním způsobem spojuje virtuální a reálný svět. Od jejího prvního vyhlášení v roce 2008 se jí zúčastnilo už více než 2 miliony lidí, ať už milovníků počítačových her, nebo automobilových závodů, kteří se mezi sebou utkali ve hře Grand Turismo o možnost stát se členem týmu Nissan a usednout do skutečného závodního speciálu. V současné době probíhá soutěž v Evropě, USA, Německu, Rusku, na Středním východě a v Jihoafrické republice. Šest vítězů předchozích ročníků reprezentuje v barvách týmu Nismo společnost Nissan na vrcholných motoristických soutěžích.

Ředitel sekce motoristického sportu společnosti Nissan Darren Cox dnes odtajnil plány pro ročník 2013. Během svého vystoupení při příležitosti představení nejnovější verze kultovní hry Gran Turismo na slavném okruhu v Silverstonu řekl: „Každý ročník soutěže GT Academy zatím přinesl spoustu vzrušení a něco nového. Ani ten letošní nebude výjimkou. Kritéria výběru jsou dnes skutečně přísná a tréninkový program pro jezdce velmi kvalitní, a tak se nám daří nacházet a vychovávat opravdu rychlé závodníky. GT Academy však stále zůstává skvělou příležitostí pro lidi, kteří sní o světě profesionálních automobilových závodů a jinak by do něj neměli možnost proniknout. Hledání talentovaných závodníků mezi hráči počítačových her je výborným příkladem reálného využití možností digitálního věku a inovací, jež je pro společnost Nissan tak typické. Předpokládáme, že letošního ročníku soutěže, v němž se o postup bude bojovat ve fantastické demoverzi hry GT6, se zúčastní ještě více lidí než těch předchozích."

Prezident společnosti Polyphony Digital Kazunori Yamauchi dodává: „Soutěž GT Academy nabízí fanouškům her Gran Turismo výjimečnou příležitost seznámit se s novou verzí GT6 a nám vítanou možnost přiblížit svět virtuálního dobrodružství světu reálnému. Na partnerskou spolupráci se společností Nissan jsme velmi hrdí a připravujeme velmi atraktivní soutěž pro každého, v níž se objeví řada jejích vozů. Úkoly jsme i pro úvodní část soutěže volili tak, aby hráčům pomohly zdokonalit jejich řidičské umění, ještě než se dostanou za volant skutečného závodního auta. Do hry Gran Turismo jsme tentokrát poprvé zařadili okruh v Silverstonu. Věříme, že díky tomu soutěžící dorazí na tréninkové soustředění lépe připraveni."

Lze očekávat, že se do letošního ročníku této talentové soutěže přihlásí rekordní počet účastníků, protože online kvalifikace nabídne možnost vyzkoušet si hru GT6. Navíc se členové týmu Nismo úspěšně prosazují na závodních okruzích, například Lucas Ordoñez (vítěz z roku 2008) a Jann Mardenborough (vítěz z roku 2011) se chystají na nadcházející 24hodinový závod v Le Mans.

Závodníci, kteří zdolají virtuální trať nejrychleji ze všech soutěžících ve své zemi, a vítězové z veřejných akcí, jichž proběhne celá řada, poměří své síly v národních finále. Tím se uzavře virtuální část soutěže GT Academy. Další kolo se již odehraje na skutečné závodní dráze ve sportovních vozech Nissan. Národní šampióni obdrží pozvánku na velké mezinárodní finále na okruhu v Silverstonu, kde se již tradičně koná tréninkové soustředění GT Academy.

Vítězové jednotlivých soutěží GT Academy tam absolvují neuvěřitelně intenzivní a propracovaný tréninkový program pro jezdce, který patří k nejlepším přípravným akcím svého druhu na světě. Ti nejlepší z nejlepších pak získají hlavní cenu - možnost účastnit se po celou sezónu vrcholných soutěží ve voze Nissan GT-R GT3 Nismo.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)