Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Almera 2012: Ruský comeback

David Bureš
Diskuze (7)
Nový sedan japonské značky se začne v Rusku vyrábět letos v listopadu.

Nissan vyvinul pro ruský trh nový sedan, který bude prodáván pod označením Almera. Tento automobil bude vyráběn na nové výrobní lince v ruské továrně Nissanu v Togliatti. První zveřejněný snímek nové Almery naznačuje, že vůz bude postaven na základech Nissanu Bluebird Sylphy, jehož současná generace byla poprvé k vidění v roce 2005.

Zveřejněný snímek ukazuje bok nového modelu, který podle japonské automobilky společně vyvíjely její týmy v Japonsku, Velké Británii a Rusku. Automobil byl vyvíjen tak, aby splnil požadavky ruských zákazníků.

Nissan tvrdí, že nová Almera bude patřit mezi nejprostornější automobily v daném segmentu. Vedení výrobce dále slibuje, že se vůz bude pyšnit jedinečným japonským designem a kvalitním výrobním zpracováním.

Almera vyráběná v Rusku bude levným mainstreamovým sedanem, který má spolu s dalšími modely této značky hrát významnou roli v plánech Nissanu na tomto východoevropském trhu. Automobilka touží, aby její podíl na zdejším trhu do roku 2016 významně vzrostl. Loni měl Nissan 5,2% podíl na ruském trhu.

Rusko bylo v roce 2011 pro tohoto výrobce největším evropským trhem. Během loňského roku se zde prodalo více než 138 tisíc Nissanů, o 75 % více než v roce 2010.

Nissan v současnosti trénuje dělníky, kteří budou Almeru vyrábět. Ještě před zahájením sériové výroby Nissan v Togliatti otevře novou lakovnu a karosárnu.

Výstavní premiéra Nissanu Almera pro ruský trh proběhne na srpnovém autosalonu v Moskvě.

Nissan Almera se ve většině Evropy přestala prodávat v roce 2006, později zde byla nahrazena modelem Tiida. V současnosti Nissan vyrábí Almeru pro thajský trh, na vybraných trzích je pak nabízena Almera Classic, což je přeznačkovaný Samsung SM3 minulé generace.

David Bureš
Diskuze (7)
Avatar - pelikoš
3. 3. 2012 21:08
Re: že by ...
to těžko
Avatar - pelikoš
3. 3. 2012 21:07
Re: Togliatti je pro R-N terno
jasně...nissan jede ;-)
Avatar - Bubáq
29. 2. 2012 23:37
Re: Co mi to připomíná?
Je to úplně stejná Almara, která se vyrábí v Mexiku už 4 roky... Žádná novinka. Nicméně design "amerických" Nissanů se mi vždycky líbil a nechápu, proč se Nissan rozhodl nenabízet jej v Evropě... (Altima, Maxima).
Avatar - beibej
28. 2. 2012 21:17
že by ...
to byl základ pro sedan od Dacie situovaný nad příští Logan?
Avatar - ryman
28. 2. 2012 18:41
Togliatti je pro R-N terno
Ruský trh může být pro stagnující evropské automobilky klíčový a tahle almera je jen další krok k prohloubení spolupráce AvtoVAZu s aliancí R-N a následné akvizici, která, pokud se podaří, silně zamíchá kartami :yes: