Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan GT Academy letos poprvé v Indii (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Program společností Nissan a Sony pro hledání talentů, GT Academy, míří v letošním roce do Indie.

Cílem soutěže Nissan GT Academy je nabídnout hráčům konzole PlayStation příležitost posadit se za volant skutečného sportovního vozu na opravdové závodní dráze a stát se členem továrního závodního týmu.

Od roku 2008, kdy se uskutečnil první ročník, se z Nissan GT Academy stal fenomén, který prošel USA, zeměmi západní Evropy a v roce 2012 vlastní verzi organizovala také Česká republika, Slovensko a Maďarsko.

V loňském roce se uskutečnil již pátý ročník, který zavítal i do Evropy a mohli se jej účastnit mimo jiné i soutěžící z České republiky a Slovenska. Finále loňského Nissan GT Academy se uskutečnilo na britském okruhu Silverstone a naši republiku zde reprezentoval Petr Doležal. Celkovým vítězem se vloni stal Portugalec Miguel Faisca.

Letos míří Nissan GT Academy poprvé ve své historii do Indie. Budoucí závodníky se japonská automobilka snaží přilákat prostřednictvím krátkého videa, které podporuje stručnou statistikou. Od prvního vyhlášení soutěže v roce 2008 se jí zúčastnilo již více než čtyři miliony lidí. Odehráno bylo přes 40 milionů hodin a ujeto přes půl miliardy virtuálních mil.

První indický ročník Nissan GT Academy začíná již 6. února v rámci autosalonu Auto Expo v Dilí. Následovat budou zástavky v Mumbai , Hyderabad , Bangalore a Chennai. Vítěz se samozřejmě posadí za volant skutečného závodního vozu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)