Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan GT-R s N-Attack paketem testuje na Fuji

Michal Fokt
Diskuze (1)
Takhle to dopadá, když nikdy nemáte dost. Už i GT-R Nismo je Nissanu málo a tak připravil další vylepšení N-Attack Package. Nyní probíhá na Fuji Speedway finální testování.

Popravdě řečeno už to přestávám chápat. Nissan vylepšuje svůj klenot víceméně každý rok, mnohdy poměrně výrazně, do toho přichází jednou za občas důkladný facelift a na samém vrcholu potravního řetězce měl stát několik let toužebně očekávaný GT-R Nismo - nejlepší gétéerko všech dob, které už předvedlo svůj potenciál vylepšením času na Severní smyčce Nürburgringu hodnotou 7:08,679.

Jenže uplynulo pár měsíců a už je tu další, ještě lepší GT-R. Jedná se o GT-R Nismo N-Attack Package. A co nabízí? Tlumiče Bilstein DampTronic nahrazuje podvozkem Öhlins, jenž umožňuje komplexní individuální nastavení, vyhovující tomu kterému závodnímu okruhu. Závodní inženýr Nissan Motorsport ale v ceně paketu nebude, takže je otázkou, jestli to vůbec bude přínosem...

Dále tu máme aerodynamický bodykit, jenž dále vylepšuje(?) ten u "normálního" GT-R Nismo, zejména prý v rychlých zatáčkách. A aby šla hmotnost auta ještě dolů, byly uhlíkovým kompozitem a hliníkem nahrazeny některé další komponenty auta, jako třeba potrubí mezichladiče) a zadní křídlo (nyní stavitelné).

Vylepšena byla i elektronika podvozku (Traction Control Management) a motoru (Engine Control Management) a modifikovány diferenciály se zvýšenou svorností. Jiné jsou stabilizátory, brzdové destičky a sedadla byla nahrazena karbonovými skořepinami Recaro Nemáte dost? Tak si přikupte titanový výfuk... Kompletní specifikace a cena bude zveřejněna v létě a buďte si jistí, že to bude bolet.

Michal Fokt
Diskuze (1)
17. 3. 2014 12:48
GTR
Pokud to zlepsi cas pod 7min, tak to bude hodne dobry. Nejak pak tedy nechapu tu cenu a techniku u Porsche 918. Co s tim teprve udela nove hybridni GTR za cca 1/5 ceny??? ;-)